Ελλάδα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Το πρωί στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες – Τα στοιχεία που τους «έκαψαν»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη με τις Αρχές να εκτιμούν ότι πλέον έχουν στα χέρια τους τον ηγετικό πυρήνα εκείνων που οργάνωσαν τα επεισόδια και έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο που οδήγησε στον θάνατο. 

Από το βράδυ της Κυριακής οι Αρχές ξεκίνησαν το «σαφάρι» των προσαγωγών που μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (22/4) είχε αποφέρει τουλάχιστον 64 συλλήψεις, στην ογκοδέστατη δικογραφία περιλαμβάνονται 165 άτομα. Έτσι, το πρωί της Τρίτης (23/4), οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Ευελπίδων όπου και θα τεθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Μεταξύ των δεκάδων συλληφθέντων, πέντε πρόσωπα φέρονται να είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης κατά του Γιώργου Λυγγερίδη που έχασε τη ζωή του από τη φωτοβολίδα που δέχτηκε στο πόδι.

Στελέχη της Αστυνομίας εκτιμούν με βεβαιότητα πως έχουν συλλάβει τους «ενορχηστρωτές» της αιματηρής επίθεσης με τα στοιχεία που συνέλεξαν όλους αυτούς τους μήνες να θεωρούνται ακλόνητα. Αυτά οδήγησαν σε συγκεκριμένα ηγετικά μέλη των οργανωμένων οπαδών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μετά τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, οι έρευνες «στόχευσαν» συγκεκριμένα άτομα, τα οποία βιντεοσκοπήθηκαν να συναντιούνται και να συνομιλούν.

«Εμείς καταφέραμε να σκοτώσουμε αστυνομικό»

Μάλιστα σε κάποια πλάνα εμφανίζονται να φορούν τα ίδια ρούχα στα επεισόδια με εκείνα που βρέθηκαν σπίτια τους. Επίσης, υπάρχει dna, αποτυπώματα, υλικό από κάμερες, συνομιλίες αλλά και χρήματα. Μάλιστα, πληροφορίες του Alpha αναφέρουν ότι οι δράστες ακούγονταν ακόμα και να καυχιούνται για τη δολοφονία, ενώ δεν δίστασαν να παραδεχθούν το έγκλημα λέγοντας ότι «εμείς καταφέραμε και σκοτώσαμε τον αστυνομικό».

Πέρα από το βιντεοληπτικό υλικό που έχει συλλέξει η ΕΛΑΣ από τα επεισόδια στου Ρέντη, υπάρχουν και ντοκουμέντα από συμπλοκές στην επαρχία όπου εκεί, από τους 64 συλληφθέντες, οι 20 που συμμετέχουν ανήκουν στον «σκληρό πυρήνα» των χούλιγκανς. Χαρακτηριστικά είναι ότι φορούν τα ίδια ρούχα με εκείνα που εντοπίστηκαν έπειτα από έρευνες στα σπίτια τους.

Οι άλλες εννιά υποθέσεις που εμπλέκονται

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για 15 διαφορετικές υποθέσεις αλλά και για επεισόδια σε Βόλο, Καρδίτσα, Γιάννενα, Χανιά, Λαμία και αλλού. Εμπλέκονται και σε ξυλοδαρμούς διαιτητών σε αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ αλλά και για τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών σε χώρους που έχουν να κάνουν με διαιτητές. Αναλυτικά οι υποθέσεις με τις οποίες συνδέονται τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι οι εξής:

  • Δεκέμβριος 2023 Πανθεσσαλικό: Επεισόδια στο Βόλος-Ολυμπιακός
  • Μάρτιος 2019 Ίλιον: Τραυματισμός με μαχαίρι γυναίκας οπαδού Παναθηναϊκού
  • Απρίλιος 2019 Διόδια Τραγάνας: Επίθεση με μαχαίρια σε οπαδούς ΑΕΚ
  • Δεκέμβριος 2021 Γήπεδο Καραϊσκάκης: Επεισόδια με ΜΑΤ
  • Δεκέμβριος 2022 Νέο Φάληρο: Επεισόδια και εμπρησμοί αυτοκινήτων
  • Δεκέμβριος 2022 Ζωσιμάδες: Επεισόδια στο ΠΑΣ Γιάννινα -Ολυμπιακός
  • Απρίλιος 2023 Γήπεδο Καραϊσκάκης: Επίθεση σε πούλμαν ΑΕΚ
  • Ιούλιος 2023 Λεωφόρος Μαραθώνος: Τραυματισμός με μαχαίρι οπαδού Παναθηναϊκού
  • Απρίλιος 2024 Γήπεδο Καραϊσκάκης: Επεισόδια μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού

Η διαδρομή του «βρώμικου» χρήματος

Σημειώνεται πως ένας από τους συλληφθέντες του «σκληρού» πυρήνα την ώρα της σύλληψης, έφερε επάνω του το ποσό των 5.000 ευρώ, προκαλώντας πολλά ερωτήματα στους αξιωματικούς για την προέλευσή τους. Η διαδρομή του «βρώμικου» χρήματος μπορεί να οδηγήσει και σε ακόμη πιο «υψηλά πρόσωπα».

Κάποιοι εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών, εκβιασμούς καταστημάτων, εμπρησμούς και άλλες ποινικές υποθέσεις. Επίσης, ένα ποσό από αυτά τα χρήματα έβγαινε και από πώληση εισιτηρίων στη «μαύρη» αγορά. Εισιτήρια που προμηθεύονται επίσημα από την ομάδα και τα πωλούσαν δύο και τρεις φορές πάνω από την αξία τους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button