Οικονομία

ΑΑΔΕ: Μπαράζ μηνυμάτωνγια τη νέα εφαρμογή myAADEapp – Σύνδεση με ένα κλικ

Με ηλεκτρονικά μηνύματα ενημερώνει τους φορολογούμενους η ΑΑΔΕ για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής myAADEapp και τους προσκαλεί να «κατεβάσουν» την εφαρμογή στα κινητά τους, ώστε να ενημερώνονται με ένα κλικ για όλες τους τις υποθέσεις. 

Μάλιστα, η εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη, πέρα από τα iOS, και για τις συσκευές με android λογισμικό, μετά από μια μικρή καθυστέρηση λόγω τεχνικών ζητημάτων.

Μέσα από την συγκεκριμένη εφαρμογή, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν, να διαχειρίζονται τις επιστροφές φόρων, αλλαγές στο μητρώο, να αποθηκεύουν φορολογικά έγγραφα στο κινητό τους, ,εταξύ άλλων.

Παράλληλα μπορούν να κλείνουν ραντεβού, ενώ σε δεύτερη φάση θα εκδίδονται τιμολόγια και δελτία αποστολής.

Οι δυνατότητες της εφαρμογής

Σύμφωνα με το μήνυμα της ΑΑΔΕ για την εφαρμογή myAADEapp προς τους φορολογούμενους:

  • «Ενημερώνεστε για τον λογαριασμό σας και εκτελείτε ασφαλείς πληρωμές μέσω IRIS ή κάρτας με άμεση πίστωση της οφειλής σας.
  • Δηλώνετε ή μεταβάλλετε τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού σας λογαριασμού για την καταβολή επιστροφών φόρου και έχετε πρόσβαση στα Ραντεβού σας, τα Αιτήματα που έχετε αποστείλει και στα Μηνύματα που έχετε λάβει από εμάς.
  • Λαμβάνετε ειδοποιήσεις με βάση το προφίλ που θα ορίσετε στις Ρυθμίσεις (πολίτες, επιτηδευματίες, φοροτεχνικοί), για να ενημερώνεστε για τις φορολογικές ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν.
  • Λαμβάνετε εξατομικευμένες φορολογικές ενημερώσεις, ώστε να πληροφορείστε έγκαιρα για τις φορολογικές σας υποχρεώσεις.
  • Κατεβάζετε κι αποθηκεύετε στο myWallet χρήσιμα έγγραφα, όπως Αποδεικτικό Ενημερότητας, Τέλη Κυκλοφορίας, Βεβαίωση Φορολογικού Μητρώου.
  • Εντοπίζετε στο χάρτη τις πλησιέστερες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, όπου κι αν βρίσκεστε, κι επικοινωνείτε με απευθείας κλήση είτε με αυτές είτε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων της ΑΑΔΕ.

Πώς θα συνδεθείτε

Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με του κωδικούς taxis οι οποίοι αποθηκεύονται και στη συνέχεια γίνεται πιστοποίηση του χρήστη είτε μέσω face id ή δαχτυλικού αποτυπώματος, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά που γίνεται σύνδεση ο χρήστης να πρέπει να καταχωρεί τους κωδικούς του στο taxisnet.

Με το ίδιο τρόπο αποθηκεύονται και οι αριθμοί καρτών που έχει επιλέξει για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του ο φορολογούμενος, με εξαίρεση τον τριψήφιο αριθμό ασφαλείας.

Δείτε την εφαρμογή myAADEapp εδώ:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button