Κόσμος

ΗΠΑ: Γυναίκα άνοιξε πυρ μέσα σε εκκλησία – Δύο τραυματίες, νεκρή η δράστης

Τον τρόμο και τον πανικό έσπειρε μια γυναίκα στο Τέξας που άνοιξε πυρ μέσα στη γιγάντια εκκλησία του διάσημου πάστορα και televangelist (τηλεοπτικού ιεροκήρυκα) Τζόελ Όστιν. 

Από τα πυρά τραυματίστηκαν δυο άνθρωποι, προτού η γυναίκα πέσει νεκρή.

Η εκκλησία συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους χώρους λατρείας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η αστυνομία.

Οπλισμένη με τουφέκι και συνοδευόμενη από παιδί, η δράστρια της επίθεσης εισέβαλε περί τις 14:00 (τοπική ώρα· 23:00 ώρα Ελλάδας) στην εκκλησία αυτή, άλλοτε κλειστό στάδιο που έχει μετατραπεί, με χωρητικότητα 16.800 θέσεων, εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον, ο Τρόι Φίνερ.

Όταν η γυναίκα άρχισε να ρίχνει, αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας που βρίσκονταν επιτόπου ανταπέδωσαν σχεδόν αμέσως κι έπεσε νεκρή, εξήγησε.

Παιδί πέντε ετών νοσηλεύεται «σε κρίσιμη κατάσταση» σε νοσοκομείο, ενώ άνδρας περίπου πενήντα ετών χτυπήθηκε από σφαίρα στο πόδι, συμπλήρωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Η επίθεση έγινε ανάμεσα σε δυο λειτουργίες, λίγο προτού αρχίσει λειτουργία στα ισπανικά, διευκρίνισε ο πάστορας Όστιν, 60 ετών, τα κηρύγματα του οποίου μεταδίδονται απευθείας τηλεοπτικά και παρακολουθούνται από εκατομμύρια πιστούς κάθε εβδομάδα.

Δήλωσε «ανάστατος» για το επεισόδιο. «Δεν διανοούμαι τι θα συνέβαινε αν γινόταν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των 11:00 (…) Ευχαριστούμε τον Θεό γι’ αυτό», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας πως προσεύχεται για τα θύματα και τη γυναίκα που διέπραξε την επίθεση.

Η εκκλησία του πάστορα Όστιν ιδρύθηκε το 1959. Δεν ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο δόγμα· δηλώνει απολιτική.

Με περισσότερα όπλα από ό,τι κατοίκους, οι ΗΠΑ καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα.

Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων αποτελούν αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα, που η μια κυβέρνηση μετά την άλλη μοιάζει ανίσχυρη να αντιμετωπίσει, καθώς μεγάλο μέρος των Αμερικανών αδυνατεί να φανταστεί τον εαυτό του χωρίς όπλο, ή όπλα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button