Πολιτική

Μητσοτάκης σε αγρότες: «Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις»

«Μεγάλο το ενδιαφέρον όπως βλέπετε θέλαμε καταρχάς να σας καλωσορίσουμε στην σημερινή συνάντηση και να σας πω εξαρχής ότι πρόθεσή μου να σας ακούσω εφόσον επιθυμείτε να τοποθετηθείτε όλοι και στη συνέχεια να σας παρουσιάσω κάποιες προτάσεις τις οποίες έχουμε επεξεργαστεί για τα ζητήματα τα οποία υποψιαζόμαστε ότι θα μας δείξετε.

«Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις και ότι προσεγγίζουμε κι εμείς αυτή τη συνάντηση με κλίμα καλής διάθεσης όπως νομίζω ότι έχουμε επιδείξει όλο αυτό το διάστημα και νομίζω ότι μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο όποιος θα λαμβάνει υπόψιν τους δικούς σας δικαιολογημένος προβληματισμούς.

Το γεγονός ότι τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας είναι δεδομένα και περιορισμένα και άμα δείτε τα πράγματα από τη δική μας πλευρά θα αντιληφθείτε κάτι το οποίο το γνωρίζετε γιατί είστε μέσα στην κοινωνία ότι πολλοί κλάδοι πολλές κοινωνικές ομάδες πάντα έχουν αιτήματα και προσδοκίες και κάθε απόφαση της κυβέρνησης πρέπει να βλέπει το όλον και να λαμβάνει υπόψη και τη διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Έχουμε όσο χρόνο χρειάζεται να συζητήσουμε να συζητήσουμε τα θέματα εκτενώς αλλά προκειμένου να μπορείτε να τοποθετηθείτε όλοι θα ήθελα να είσαι λίγο συγκρατημένοι στις τοποθετήσεις σας για να μπορούμε να απαντήσουμε

Λαμβάνοντας το λόγο ο εκπρόσωπος των αγροτών Ρίζος Μαρούδας ανέφερε: «Έχετε πει ότι έχουμε δίκαιο έχουμε πολλά προβλήματα στον αγροτικό τομέα και θέλουμε ουσιαστικές λύσεις για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να βρεθούμε στα χωριά μας που είναι κι αυτό ένα ζητούμενο για την ύπαιθρο σε χέρι πόσοι και υπάρχουν και αρκετά νέα παιδιά και στα μπλόκα που δίνουν τη μάχη της παραμονής στο επάγγελμα.

«Ταυτόχρονα μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουμε να καλλιεργούμε και να υπάρχουν τρόφιμα ποιοτικά και φθηνά όπως η χώρα μας μπορεί να βγάλει ευχαριστώ πολύ αυτά τα προβλήματα που έχουμε αλλά ιδιαίτερα με το κόστος και τις τιμές είναι ένα πρόβλημα το οποίο αυτή τη στιγμή μας εμποδίζει και φαίνεται και στην μείωση του αγροτικό πληθυσμό.

Με αυτό το δίκιο των αιτημάτων που έχουμε ερχόμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να κάνει εξαγγελίες υπάρχει δυνατότητα υπάρχει και η δημοσιονομική δυνατότητα εφόσον υπάρχει θέληση να βρούμε λύσεις», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είχε δηλώσει: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχει θετική έκβαση η συζήτηση με τους αγρότες. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ικανοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων τους».

«Ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα και επαναλαμβάνω ότι έχουμε συγκεκριμένα δημοσιονομικά περιθώρια. Αντιλαμβανόμαστε, ειδικά σε κάποιες επιμέρους αιτιάσεις τους, ότι υπάρχει μια δυσκολία ως προς το αυξημένο κόστος παραγωγής. Είναι σημαντικό λοιπόν να ακούσουμε αυτά τα οποία είπε ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει στη φαρέτρα του ένα πακέτο προτάσεων το οποίο πιστεύει ότι είναι ικανό να βάλει τέλος τις κινητοποιήσεις και να διαλύσει τα μπλόκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, τα μέτρα «κλείδωσαν» σε κλειστή σύσκεψη η οποία δε δημοσιοποιήθηκε και έλαβε χώρα αργά το απόγευμα της Δευτέρας (12/2), με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Βελιγράδι. Σε μία στρατηγική κίνηση όμως το Μαξίμου επέλεξε να μπει στο πρόγραμμα και δεύτερο ραντεβού.

Πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει μία γενναία διεύρυνση της έκπτωσης στο ρεύμα.

Το εύρος της έκπτωσης κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό από τους αρμόδιους υπουργούς. Είχε προηγηθεί ραντεβού του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση με κυβερνητικά στελέχη το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με την επιτροπή των αγροτών ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button