Πολιτική

«Αν βάζαμε στόχο τον Ζελένσκι, θα τον πετυχαίναμε», λένε οι Ρώσοι για τους πυραύλους στην Οδησσό

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν είχε θέσει ως στόχο την αντιπροσωπεία του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελέσνκι, κατά την χθεσινή πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού.

Μάλιστα, μέσω ανάρτησης στο Telegram, υπογράμμισε ότι αν ο στόχος ήταν η εν λόγω αυτοκινητοπομπή, τότε θα είχε επιτευχθεί, ενώ εξέφρασε τη λύπη του καθώς ο βαλλιστικός πύραυλος δεν λοξοδρόμησε και δεν σκότωσε τον Ουκρανό Πρόεδρο. Όλα αυτά συνοδεύονταν από σκληρούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Η Μόσχα θα είχε πλήξει τον στόχο της, αν αυτός ήταν ο στόχος, και αυτό είναι προφανές στον καθένα ότι δεν υπήρχε προγραμματισμένη επίθεση στην αυτοκινητοπομπή», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, τα ρωσικά δημοσιεύματα δεν έκαναν καμία αναφορά στον Έλληνα Πρωθυπουργό, σαν να μην ήταν παρών στην Οδησσό. Ενώ οι σχολιαστές από την ουκρανική πλευρά στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν προπαγάνδα την είδηση ότι απειλήθηκε η αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι, θεωρώντας ότι η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις ρωσικές κινήσεις.

Σε ρωσικά ενημερωτικά δίκτυα υπήρχαν αναφορές πως η επίθεση των βαλλιστικών πυραύλων ήταν πολλά χιλιόμετρα μακριά απ’ το σημείο συνάντησης των δύο ηγετών στην Οδησσό, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ουκρανικά που θέλουν την επίθεση να έλαβε χώρα περίπου 250 μέτρα σε απόσταση απ’ εκεί που συναντήθηκαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button