Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 24χρονος για πορνογραφία ανηλίκου – Τα ερωτήματα της εισαγγελέως

Σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή -αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας-, καταδικάστηκε ένας 24χρονος για πορνογραφία ανηλίκου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε για την ανηλικότητα της καταγγέλλουσας κι ότι δεν απαίτησε την αποστολή της φωτογραφίας, την οποία σε κάθε περίπτωση δεν διακίνησε, όπως είπε.

Ωστόσο η εισαγγελέας δεν πείστηκε από τα λόγια του και ζήτησε την ενοχή του. «Πίσω από αγγελικά προσωπικά κρύβονται άνθρωποι κυνικοί. Μήπως έπρεπε η κοπέλα να ζητήσει συγγνώμη γιατί ήταν προκλητική;» διερωτήθηκε στην αγόρευσή της. Το δικαστήριο συντάχθηκε με την πρότασή της κι έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο.

«Ανησυχώ για το πού πάμε ως κοινωνία. Και δεν πάμε καλά, το ξέρουμε όλοι. Έχουμε φτάσει να εκπαιδεύουμε νέους στην αυτοϊκανοποίηση, όχι μόνο ερωτικά, αλλά σε κάθε επίπεδο. Ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους, αλλά όχι για τους άλλους. Πρέπει να εκπαιδεύουμε τους νέους για το πώς θα συμπεριφέρονται, όταν μεγαλώσουν, στις οικογένειές τους».

Τα λόγια αυτά ανήκουν σε εισαγγελική λειτουργό που από έδρας έθιξε ένα κοινωνικό φαινόμενο που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, απασχολώντας και τα ακροατήρια των δικαστηρίων: αυτό της εκδικητικής πορνογραφίας.

Η υπόθεση που εκδικάστηκε σήμερα αφορά μια 19χρονη (σήμερα) που έστειλε τον Απρίλιο του 2020 -μέσω δημοφιλούς κοινωνικού μέσου δικτύωσης- μία προσωπική φωτογραφία σε έναν 24χρονο (σήμερα), με τον οποίο μιλούσαν διαδικτυακά.

Είχαν γνωριστεί στην κατασκήνωση με τον νεαρό να την αναζητεί στη συνέχεια για να την κάνει «φίλη». Πράγματι, οι δύο νεαροί ανέπτυξαν επικοινωνία μεταξύ τους και κάποια στιγμή -όπως κατήγγειλε η ανήλικη τότε- ο νεαρός την παρότρυνε να στείλει μία προσωπική της φωτογραφία, υπό τη μορφή προσωρινής προβολής και μετέπειτα διαγραφής («βόμβα»), κάτι που έκανε.

Τις επόμενες μέρες, όμως, όπως ανέφερε η καταγγέλλουσα, η φωτογραφία αυτή φαίνεται ότι κατέληξε σε κάποιον κοινό γνωστό τους. Η νεαρή απευθύνθηκε στη μητέρα της και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε αφορούσε το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς από την έρευνα των αστυνομικών δεν προέκυψαν ενδείξεις διαμοιρασμού του επίμαχου υλικού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button