Κόσμος

Ιράν: Τα πυρηνικά όπλα δεν έχουν θέση στο πυρηνικό δόγμα της Τεχεράνης

Απάντηση στον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης με αποδέκτες ωστόσο και πολλούς ηγέτες χωρών, έδωσε το Ιράν για την χρήση των πυρηνικών όπλων που έχει στην κατοχή του.

Το Ιρανικό υπουργείο εξωτερικών με ανακοίνωση του δηλώνει ότι τα πυρηνικά όπλα δεν έχουν θέση στο πυρηνικό δόγμα του Ιράν, απαντώντας ουσιαστικά στον διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης ο οποίος προειδοποίησε πως η Τεχεράνη μπορεί να αλλάξει την πυρηνική πολιτική της, αν πιεστεί από τις ισραηλινές απειλές.

«Το Ιράν έχει πει κατ΄ επανάληψη πως το πυρηνικό πρόγραμμά του εξυπηρετεί μόνο ειρηνικούς σκοπούς. Τα πυρηνικά όπλα δεν έχουν θέση στο πυρηνικό δόγμα μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νασέρ Καναανί σε συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη.

Έπειτα από μια απότομη αύξηση των εντάσεων με το Ισραήλ, ο διοικητής των Φρουρών αρμόδιος για την πυρηνική ασφάλεια Άχμαντ Χαγταλάμπ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως οι ισραηλινές απειλές μπορεί να ωθήσουν την Τεχεράνη να «αναθεωρήσει το πυρηνικό δόγμα της και να παρεκκλίνει από προηγούμενες σκέψεις της».

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, που έχει τον τελευταίο λόγο στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, απαγόρευσε την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων με φάτουα, ή θρησκευτικό διάταγμα, στις αρχές των χρόνων του 2000.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button