Πολιτική

Μητσοτάκης από Μόντρεαλ: Κάνουμε πράξη το όραμα Ελλήνων ομογενών να ψηφίσουν επιστολικά

Το «παρών» στην παρέλαση των συλλόγων της ελληνικής ομογένειας για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στο Μόντρεαλ, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό, από όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως η παρουσία του εκεί έχει ξεχωριστή αξία εκεί λόγω της επιστολικής ψήφου.

Στην παρέλαση συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας από ομογενειακούς συλλόγους.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την τιμή και χαρά του που εκπροσωπεί «την πατρίδα μας, στο Μόντρεαλ, σε αυτή την πραγματικά εντυπωσιακή παρέλαση επ’ ευκαιρία της επετείου της Εθνικής Ανεξαρτησίας της 25ης Μαρτίου».

«Εδώ στον Καναδά πράγματι η καρδιά του Ελληνισμού χτυπάει πολύ δυνατά και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου αντηχεί ζωντανό και επίκαιρο σε όλη την οικουμένη και εδώ στον Καναδά».

«Ο αγώνας μας για εθνική ανεξαρτησία σε δύσκολες στιγμές είναι πάντα ιστορικά επίκαιρος» συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό, παρακολουθούν την παρέλαση συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στο Μόντρεαλ του Καναδά

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Κάνουμε πράξη το όραμα Ελλήνων ομογενών να ψηφίσουν επιστολικά

Αναφέρθηκε, δε, στην ξεχωριστή αξία, που έχει φέτος η παρουσία του στον Καναδά «διότι για πρώτη φορά κάνουμε πράξη το όραμα δεκαετιών, Ελλήνων ομογενών, να μπορούν να ψηφίσουν επιστολικά από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους».

Ευχαρίστησε τον Καναδό ομόλογό του και όσους οργάνωσαν αυτή την «πραγματικά καταπληκτική παρέλαση, η οποία αποδεικνύει ότι ο Ελληνισμός εδώ στον Καναδά είναι ρωμαλέος και ζωντανός».

«Σε ευχαριστώ, Justin, που μου έδωσες την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτή την απίθανη παρέλαση, σε αυτή την πολύ σημαντική ημέρα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο μέρος για να περάσω την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας απ’ ό,τι με εσένα και τους Ελληνοκαναδούς συμπατριώτες μου εδώ στο Μόντρεαλ» πρόσθεσε.

«Οι Ελληνοκαναδοί είναι μια απίστευτα δυναμική κοινότητα, έχουν προσφέρει πολλά στον Καναδά, αλλά είναι επίσης πολύ περήφανοι για τις ελληνικές τους ρίζες και είναι υπέροχο που είμαστε μαζί σήμερα», ανέφερε από την πλευρά του ο Τζαστιν Τριντο.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός και ο Καναδός ομόλογός του παρακολούθησαν μαζί τη δοξολογία για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Οι δύο ηγέτες είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν καταστήματα ομογενών και να συνομιλήσουν με τους ιδιοκτήτες τους και με θαμώνες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button