Πολιτική

Χαιρετισμός Χρυσουλάκη στο Συνέδριο για την προώθηση του ακαδημαϊκού διαλόγου Ελλάδας – Ινδίας

Στο χαιρετισμό του στο Συνεδριακό Κέντρο του Jawaharlal Nehru University, όπου πραγματοποιήθηκε το ελληνο-ινδικό συνέδριο, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, υπογράμμισε ότι Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο ινδοευρωπαϊκά έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, το Συνέδριο αποτελεί μια αξιέπαινη πρωτοβουλία των συνδιοργανωτών του (Έδρα Ελληνικών Σπουδών του Jawaharlal Nehru University στο Νέο Δελχί υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή, Dr. Anil Kumar Singh, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο) για να αναδείξουν επίκαιρες πτυχές των σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας και τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξής των σχέσεων μεταξύ ελληνικών και ινδικών Πανεπιστημίων.

Ο κ. Χρυσουλάκης συνεχάρη τους διοργανωτές, υπογραμμίζοντας τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας σε κάθε πρωτοβουλία που προάγει την αλληλοκατανόηση των δύο λαών, διανοίγοντας νέους δρόμους αμοιβαία επωφελών συνεργασιών.

GREEK-DIASPORA INDIA

Οι συμμετέχοντες ομιλητές ανέλυσαν πτυχές της ιστορικής επικοινωνίας και των ανταλλαγών μεταξύ των δύο λαών, εστιάζοντας σε πολλά ενδιαφέροντα σύγχρονα πεδία στους τομείς του πολιτισμού και των επιστημών.

Ειδική μνεία έγινε σε θέματα διεθνούς συνεργασίας, ενώ αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν στις δομές οργάνωσης της ελληνικής Διασποράς και των αμφίδρομων σχέσεών της με το ελληνικό κράτος.

GREEK-DIASPORA-MEDIA. INDIA

Το Συνέδριο προσφώνησε η Υφυπουργός Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ινδίας, Meenakshi Lekhi.

Την εκδήλωση έθεσε υπό την αιγίδα του και πλαισίωσε το πρόσφατα ιδρυθέν Ελληνο-Ινδικό Σωματείο Γυναικών WICCI.GR. Πρόκειται για μια από τις πρώτες υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές εκδηλώσεις μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας μετά την αναβάθμιση της σχέσης των δύο χωρών στο επίπεδο της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, τον Αύγουστο 2023, η οποία περιλαμβάνει την εκπαίδευση και τις ανταλλαγές μεταξύ ΑΕΙ και επιστημονικών κοινοτήτων των δύο χωρών.

GREEK-DIASPORA-OMILHTES INDIA

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button