Οικονομία

ΔΥΠΑ: Κατάρτιση για 131.000 πολίτες – Έµφαση στις «πράσινες» και ψηφιακές δεξιότητες

Το μεγαλύτερο σχέδιο επαγγελματικής κατάρτισης που έχει γίνει ποτέ στην χώρα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, αξιοποιώντας κονδύλια που φτάνουν το 1 δισ. ευρώ από το Ταµείο Ανάκαµψης.

Πρόκειται για νέες δράσεις κατάρτισης που αφορούν 131.000 πολίτες, µε έµφαση στις «πράσινες» και ψηφιακές δεξιότητες, σύμφωνα με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ, κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, ο οποίος μιλώντας στο CNN Greece δήλωσε:

«Ήδη αυτή τη στιγμή τρέχει πρόγραμμα 40 χιλιάδων ανέργων και έρχεται νέο πρόγραμμα για πράσινες δεξιότητες για 25.000 ανέργους και 25.000 εργαζόμενους.

Έρχεται και άλλο πρόγραμμα για 10.000 άνεργους στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και «όπως έχουμε ξαναπεί, 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο ανάκαμψης θα επενδυθεί σε αυτό ακριβώς το πράγμα», στην κατάρτιση.

Έµφαση στις «πράσινες» και ψηφιακές δεξιότητες

Το επόµενο διάστηµα θα υλοποιηθούν από τη ∆ΥΠΑ νέες δράσεις κατάρτισης για συνολικά 131.000 πολίτες, µε έµφαση στις «πράσινες» και ψηφιακές δεξιότητες.

  • η πρώτη δράση θα «τρέξει» σε 2-3 εβδοµάδες και θα αφορά στην κατάρτιση 50.000 ανέργων και εργαζόµενων σε πράσινες δεξιότητες.
  • τον Μάιο θα ακολουθήσει η κατάρτιση 10.000 ανέργων και εργαζόµενων µε επίκεντρο την τεχνητή νοηµοσύνη (AI training ), καθώς και η κατάρτιση 1.000 ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες (advance digital skills)
  • τον Ιούνιο θα ανοίξουν προγράµµατα κατάρτισης 30.000 ανέργων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες (digital and green certificates) και
  • από Σεπτέµβριο θα υλοποιηθούν δράσεις επαγγελµατικής κατάρτισης οδηγών για 10.000 ανέργους, αλλά και προσωπικού ασφαλείας για 5.500 ανέργους.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΔΥΠΑ, κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, στόχος είναι µέχρι το 2025, να έχουν πιστοποιηθεί σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες 500.000 Έλληνες, ώστε να βελτιωθεί η χαµηλή θέση που κατέχει η Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς πίνακες που καταγράφουν τις εθνικές επιδόσεις στους τοµείς της ανάπτυξης, ενεργοποίησης και αντιστοίχισης δεξιοτήτων

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button