Ελλάδα

Αγρότες: Ξεκίνησε η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα – Πώς θα κινηθούν στην πρωτεύουσα

Ξεκίνησε απο τη Λάρισα η κάθοδος των αγροτών με τα τρακτέρ στην Αθήνα, με το κομβόϊ να συνοδεύεται από περιπολικά, προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.  

Ο αριθμός των τρακτέρ τα οποία θα κινηθούν προς την Αθήνα φτάνει τα 150. Το σχέδιο των αγροτών είναι να συνενωθούν στην εθνική οδό και να φτάσουν μαζικά την Τρίτη το πρωί στην είσοδο της πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα με πούλμαν θα μεταφερθούν εκατοντάδες συνάδελφοί τους από τα μπλόκα της Πελοποννήσου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Η συμμετοχή αγροτών στο συλλαλητήριο την ίδια ώρα αρχίζει και αυξάνεται. Μέρα με τη μέρα παίρνουν τηλέφωνο και κλείνουν θέση για συμμετοχή.

Η κάθοδος των τρακτέρ στην πρωτεύουσα ξεκινά σήμερα το πρωί με τους αγρότες των Τρικάλων να βγαίνουν στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και να κατευθύνονται προς την Καρδίτσα όπου και θα ενωθούν με τους συναδέλφους τους. Ταυτόχρονα οι αγρότες του Βόλου με τα τρακτέρ τους, μέσω της εθνικής οδού θα φτάσουν στον Πλατύκαμπο και θα ενωθούν με τους αγρότες της Λάρισας. Δύο μεγάλα κομβόι θα ξεκινήσουν το απόγευμα για την Ανθήλη της Φθιώτιδας και στη συνέχεια για το Κάστρο Βοιωτίας όπου θα ενωθούν με τους αγρότες της Πιερίας και θα διανυκτερεύσουν. Οι αγρότες της Εύβοιας με τα τρακτέρ τους θα στρατοπεδεύσουν στο Σχηματάρι και όλοι μαζί το πρωί της Τρίτης θα πάρουν το δρόμο για την Αθήνα.

Το μεγάλο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τη Βουλή το απόγευμα της Τρίτης στις 18:30 το απόγευμα και αναμένεται να συμμετέχουν έως και 5.000 αγρότες, πολλοί εκ των οποίων θα περάσουν τη νύχτα στο Σύνταγμα. Κύριο αίτημα τους το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη αποφασίστηκε όλα τα τρακτέρ και τα οχήματα των αγροτών να φτάσουν αρχικά έως τη λεωφόρο Αθηνών και από εκεί να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στην Πλατεία Καραϊσκάκη και τελικά στην πλατεία Ομονοίας.

Όσον αφορά το πώς θα κινηθούν τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας η απόφαση της ΕΛΑΣ είναι αυτό να γίνει είτε μέσω της Πανεπιστημίου είτε μέσω της Σταδίου καθώς ένας από τους δύο αυτούς κεντρικούς δρόμους θα πρέπει να είναι ανοιχτός προκειμένου να μπορούν να κινηθούν απρόσκοπτα από αυτόν οχήματα έκτακτης ανάγκης όπως ασθενοφόρα, περιπολικά, πυροσβεστικά κτλ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button