Πολιτική

Κασσελάκης στη La Stampa: Να ξαναγίνουν περήφανοι οι Έλληνες

«Οι Έλληνες να ξαναγίνουν περήφανοι για το παρόν και το μέλλον τους, όχι μόνο για το αρχαίο παρελθόν τους», εκφράζει ως στόχο του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa» υπογραμμίζει πως ο ίδιος δεν είναι του συστήματος, δεν είναι βουλευτής, είναι αυτός που είναι και δεν θα αλλάξει: «Για το λόγο αυτό ενθάρρυνα τα παιδιά με τα οποία συνυπηρέτησα να κάνουν μεγάλα όνειρα, να πιστεύουν στο ταλέντο τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο «yes man» της Αμερικής, ο οποίος δεν κερδίζει τίποτα προς το συμφέρον της Ελλάδας: «Ξέρει ότι μπορώ να τον κερδίσω στις κάλπες. Για τις ευρωεκλογές θα δείτε την έκρηξη. Τα νέα δεδομένα φέρνουν νέα αντίληψη. Και θα είμαι πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε και στη φορολογική του πολιτική, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται ένα νέο απλουστευμένο φορολογικό σύστημα: «Πρέπει να μειωθούν οι φόροι για τα πιο χαμηλά εισοδήματα, να αυξηθεί η φορολόγηση των μερισμάτων επιχειρήσεων άνω των 220.000 ευρώ, με κλιμακωτή φορολόγηση και για τις επιχειρήσεις. Οι αλλαγές αυτές μαζί με νέες συλλογικές συμβάσεις οι οποίες αποδεκατίστηκαν θα δημιουργήσουν ένα υγιέστερο περιβάλλον».

Σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε πως φιλοσοφία του κόμματός του είναι αυτή της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, μία κοινή σκέψη, ενότητα: «Δημιουργώ ένα κίνημα ανθρώπων σαν κι εμένα που θέλει να πετύχει στην επιστήμη, στην κοινωνία, στο επιχειρείν, που δεν ανήκει στο κατεστημένο. Θα κάνω πέρα την ιθύνουσα τάξη ενός συστήματος που διαπλέκεται με συμφέροντα και δεν γνωρίζει άλλη καριέρα εκτός από την εξουσία».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button