Πολιτική

Σκέψεις για εκλογή των υποψήφιων ευρωβουλευτών και από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη, στις 13.00, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προκειμένου να γίνει ο σχεδιασμός και η κατανομή αρμοδιοτήτων για το επόμενο 20ήμερο περίπου κατά το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι στρατευμένος.

Όπως πληροφορείται, μάλιστα, το CNN Greece, θα γίνει και συζήτηση- μπορεί να ληφθεί κι απόφαση- για το αν στις προκριματικές για τις ευρωεκλογές θα μπορούν να ψηφίσουν όχι μόνο τα μέλη, αλλά και οι φίλοι του κόμματος, με ηλεκτρονική ψηφοφορία όλοι τους.

Η απόφαση, πάντως, για τον τρόπο εκλογής των υποψήφιων ευρωβουλευτών θα ληφθεί με αμιγώς πολιτικά κριτήρια κι όχι τεχνικά.

Στη Θήβα η θητεία του Στέφανου Κασσελάκη

Στο μεταξύ, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα θα υπηρετήσει τελικώς την θητεία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ο οποίος θα βρεθεί στο στρατόπεδο το μεσημέρι της Παρασκευής κι αφού πρώτα πραγματοποιήσει μία περιοδεία στην πόλη.

Ο κυριότερος λόγος που προτιμήθηκε η Θήβα από τη Σπάρτη, είναι η εγγύτητά της με την Αθήνα.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα θα παραχωρήσει συνέντευξη στο «Καλημέρα Ελλάδα» και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, στον ΑΝΤ1.

Απόψε, εξάλλου, στις 20.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΜEGA και στους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη.

Ενόχληση για τα κλειστά χαρτιά Κασσελάκη

Το ότι, πάντως, ελάχιστοι γνώριζαν το περιεχόμενο της χθεσινής ομιλίας Κασσελάκη για την οικονομία, αλλά και το αυριανό για το ευρωπρόγραμμα έχει ενοχλήσει αρκετούς στην Κουμουνδούρου, ιδίως εκείνους που λόγω αρμοδιοτήτων θα έπρεπε να γνωρίζουν περισσότερα.

Κάποιοι, μάλιστα, πιο κακοπροαίρετοι ισχυρίζονται πως βλέπουμε «σκηνές από τα προσεχώς» και τις δομικές αλλαγές που θα θελήσει να «επιβάλει», όπως λένε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές, ιδίως αν το αποτέλεσμά τους είναι καλό για το κόμμα.

Από την άλλη, άνθρωποι που έχουν εργαστεί τόσο για το οικονομικό, όσο και για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, επισημαίνουν πως ο κ. Κασσελάκης και στις δύο ομιλίες του έχει συμπυκνώσει υλικό και προτάσεις που του έγιναν από πολλά στελέχη τα οποία συσκέπτονταν επί τούτων μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το περιεχόμενο, άλλωστε, της καμπάνιας κατά της ακρίβειας είναι έτοιμο εδώ και καιρό, αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις ως προς το τεχνικό κομμάτι της παρουσίασής της.

Όπως κι αν έχει, και μετά την επιστροφή Κασσελάκη από το Στρατό το Εκτελεστικό Γραφείο θα συνεχίσει να έχει τον κομβικότερο ρόλο από τη στιγμή που χρόνος για εσωστρέφεια ή συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπή δεν θα υπάρχει λόγω των συνεχόμενων περιοδειών τόσο του προέδρου όσο και των στελεχών ανά τη χώρα ενόψει της ευρωκάλπης.

​Όσον αφορά τη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος για την οικονομία, στην Κουμουνδούρου στέκονται, ανάμεσα σε άλλα, στο ότι είναι πλήρως κοστολογημένο σημείο το σημείο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button