Ελλάδα

ΕΛΠΙΔΑ: Διεθνές ιατρικό συνέδριο Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας

Κορυφαίοι παιδίατροι αιματολόγοι-ογκολόγοι από όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα κατά του καρκίνου της παιδικής και εφηβικής ηλικίας στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Χτίζοντας Γέφυρες στην Παιδιατρική Αιματολογία-Ογκολογία», την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στην Αθήνα. 

Το συνέδριο, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των τμημάτων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» και της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας, την υποστήριξη του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Το Διεθνές Συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της αείμνηστης Ιδρύτριας του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η οποία υπήρξε πρωτοπόρος στην μάχη κατά του καρκίνου της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και οραματίστηκε μια παγκόσμια συνεργασία ανάμεσα σε κράτη, νοσοκομεία και φορείς με στόχο την βελτίωση της θεραπείας και την ίαση όλων των παιδιών και εφήβων με καρκίνο.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αδελφοποιήσεων του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ και ακολουθώντας το όραμα της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για έναν κόσμο χωρίς σύνορα για την υγεία των παιδιών, καταξιωμένοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες από τα πρωτοπόρα παιδιατρικά ογκολογικά νοσοκομεία: Children’s Hospital of Philadelphia (ΗΠΑ), Princess Maxima Center for Pediatric Oncology (Ολλανδία), HOPP Children’s Cancer Center Heidelberg (Γερμανία) και The Hospital of Sick Kid’s Toronto (Καναδάς), μαζί με το επιστημονικό προσωπικό των τμημάτων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» με τους οποίους υπάρχει στενή συνεργασία, θα παρουσιάσουν όλα τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα για την αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Παράλληλα, το επιστημονικό προσωπικό της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», καθώς και εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» θα παρουσιάσουν επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας στην χώρα μας, καθώς και τη συμβολή της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου στην χώρα μας.

Η εγγραφή για την παρακολούθηση του συνεδρίου είναι ελεύθερη και γίνεται μέσω του link:

https://www.eventora.com/en/Events/building-bridges-in-pedriatic-hematology-oncology

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button