Οικονομία

Το 72,5% των Ελλήνων δηλώνουν ότι έχουν λιγότερα χρήματα για αγορά ή ενοικίαση ακινήτων

H αυξημένη ζήτηση για πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα, η απαισιοδοξία των Ελλήνων για τις τιμές των ακινήτων, το παθητικό κτήριο, η νέα τάση του affordable living και η τεχνητή νοημοσύνη στο Real Estate είναι μερικά από τα σύγχρονα ζητήματα του κλάδου των ακινήτων που θα συζητηθούν στην Premium Real Estate Expo.

Η 4η Premium Real Estate Expo, η κορυφαία διοργάνωση για τον κλάδο των ακινήτων, έρχεται από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 για να αναλύσει όλα τα επίκαιρα θέματα του κλάδου και των επενδύσεων στον συγκεκριμένο κλάδο και να αναδείξει τις πλέον πρωτοποριακές τάσεις και ευκαιρίες εντός και εκτός Ελλάδας.

Το Premium Real Estate Forum που διεξάγεται στο πλαίσιο της 4ηPremium Real Estate Expo, έρχεται να δώσει απαντήσεις σε σύγχρονα ζητήματα του κλάδου των ακινήτων, όπως:

Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ 2Ο ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ

Ερωτήματα που αφορούν τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στον κλάδο από τον Νοέμβριο του 2023, γιατί οι Έλληνες παραμένουν απαισιόδοξοι για τις τιμές των ακινήτων, για ποιους λόγους η επένδυση ακινήτων παραμένει πιο ελκυστική απ’ ότι η επένδυση σε μετοχές ή επιχειρήσεις, θα αναλυθούν βάσει των αποτελεσμάτων του 2ου κύματος της έρευνας. Θα εξηγηθεί επίσης γιατί το 72,5% των Ελλήνων δηλώνουν ότι έχουν λιγότερα χρήματα για αγορά ή ενοικίαση ακινήτων απ’ ότι 6 μήνες πριν, καθώς και γιατί ενώ το 56% του συνόλου των ερωτηθέντων περιμένει άνοδο στην αγορά ακινήτων, το ποσοστό μειώνεται στο 41%, όταν ερωτώνται οι πωλητές ακινήτων και στο 33,5%, όταν ερωτώνται οι επαγγελματίες της αγοράς.

ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ

Στο πλαίσιο του Real Estate Forum θα αναλυθούν τα Οικιστικά Project με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, γνωστά και ως Παθητικά κτίρια. Τα οικιστικά κτίρια στις πόλεις ευθύνονται για το 70% της κατανάλωσης ενέργειας και ο σωστός τους ενεργειακός σχεδιασμός με στόχο την ανθρακική ουδετερότητα αποτελεί μονόδρομο από εδώ και πέρα. Τα νέα κτίρια πρέπει να είναι κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης και τα πάντα ξεκινούν από το σωστό αρχικό σχεδιασμό. Η ανασφάλεια και η έλλειψη τεχνογνωσίας στην εφαρμογή και την υλοποίηση αποτελούν τροχοπέδη στη δημιουργία παθητικών κτηρίων. Η μεθοδολογία του παθητικού κτηρίου εγγυάται στην πράξη ότι ο ιδιοκτήτης θα παραλάβει ένα άψογο σπίτι στο οποίο δεν θα κρυώνει το χειμώνα και δεν θα ζεσταίνεται το καλοκαίρι, χωρίς αυτό να του κοστίζει μια περιουσία.

AFFORDABLE LIVING

Σε ειδικό Panel με τη συμμετοχή δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα γίνει αναφορά στις λύσεις που προτείνει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και στο νέο εργαλείο της Κοινωνικής Αντιπαροχής. Μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, κορυφαίες στο είδος τους, θα εξηγήσουν τι είδους κατασκευή, σε ποιες περιοχές και υπό ποιους όρους μπορεί να αυξήσει την προσφορά ποιοτικών νεόδμητων διαμερισμάτων σε affordable τιμές και πως το στεγαστικό ζήτημα που αποτελεί πανευρωπαϊκό πρόβλημα με πολιτικές προεκτάσεις, έχει κάνει τάση το Affordable living. Μεταξύ των θεμάτων που θα αναλυθούν θα είναι και η ανάγκη απλοποίησης της γραφειοκρατίας και ταχύτερης διεκπεραίωσης της διαδικασίας έκδοσης αδειών, καθώς και της μετατροπής υφιστάμενων κτηρίων και οικοπέδων σε οικιστικά. Τέλος, θα παρουσιαστούν οι περιοχές της Αθήνας που θα πρέπει να γίνεται ο σχεδιασμός μεγάλων κτιριακών μονάδων.

Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟ REAL ESTATE

Μία μηχανή AI μπορεί να εκπαιδευτεί έτσι ώστε να προτείνει συγκεκριμένα ακίνητα σε υποψήφιο ενοικιαστή/αγοραστή, με βάση τα χαρακτηριστικά του και να αυξήσει κατακόρυφα το ποσοστό επιτυχίας για τους μεσίτες ακινήτων. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να πολλαπλασιάσει την αποτελεσματικότητα του μεσίτη που θα τη χρησιμοποιεί εφόσον θα μπορεί να πηγαίνει τον κατάλληλο υποψήφιο ιδιοκτήτη στο κατάλληλο ακίνητο. Αυτό θα γίνεται με βασικά εργαλεία όπως, το στήσιμο διαφημιστικής καμπάνιας, τη χρήση generative AI για κειμενογραφία αγγελιών, την επιλογή και ρετουσάρισμα φωτογραφιών, αλλά και την απάντηση τηλεφωνικών αγγελιών με χρήση φωνητικής βοηθού.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ (FIABCI)

Στο Real Estate Forum θα παρευρεθούν κορυφαία στελέχη της FIABCI (Federation Internationale des Aministrateurs de Bien-Conselis Immobiliers), που ιδρύθηκε το 1951 στο Παρίσι και είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός επιχειρηματικής δικτύωσης για όλους τους επαγγελματίες που σχετίζονται με τον κλάδο των ακινήτων. Στο πλαίσιο ομιλιών, αλλά και panel discussion, θα αναδειχθεί το θέμα της Παγκόσμιας Επένδυσης Ακίνητης Περιουσίας Ευκαιρίες & Πολιτικές. Στόχος είναι να επεξηθουν θέματα όπως το ποια είναι η τρέχουσα τάση των τιμών των ακινήτων στην περιοχή που αντιπροσωπεύει, πώς οι τρέχουσες μακροοικονομικές συνθήκες επηρεάζουν την αγορά ακινήτων, εάν είναι δυνατή η πρόβλεψη της τάσης των τιμών των ακινήτων για το εγγύς μέλλον, ποιο είναι το προφίλ του σημερινού αγοραστή και ποιες είναι οι κατηγορίες/τύποι ακινήτων που θεωρούνται επί του παρόντος ως επενδυτικές ευκαιρίες και γιατί.

Αυτές αποτελούν μερικές μόνο από τις θεματικές και το πλούσιο περιεχόμενο που θα αναδειχθεί μέσα από ομιλίες, workshops και networking events, σε μια περίοδο όπου ο κλάδος των ακινήτων και του real estate αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Εκθέτες και συμμετέχοντες από την ελληνική και διεθνή αγορά ακινήτων θα βρίσκονται στο MEC Παιανίας για ένα δυναμικό εκθεσιακό τριήμερο με επισκεψιμότητα που αναμένεται να ξεπεράσει τους 10.000 επισκέπτες. Στην φετινή διοργάνωση πλήθος επενδυτών από χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία, η Βουλγαρία, η Κύπρος, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Τουρκία έχουν ήδη δώσει ραντεβού στο MEC Παιανίας.

Δείτε την Λίστα εκθετών εδώ
Δείτε το πρόγραμμα του 4ου Real Estate Forum εδώ
Δείτε το πρόγραμμα των Project Presentation εδώ

Η 4η Premium Real Estate Expo βρίσκεται Υπό την Αιγίδα του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αττικής – Αθηνών και της FIABCI International.

4η Premium Real Estate Expo
17-19
Μαΐου 2024

MEC Παιανίας
www.rexpo.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button