Κόσμος

Γάζα: «Πραγματικός λιμός» στο βόρειο τμήμα προειδοποεί το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα

Το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας πλήττεται από «πραγματικό λιμό» που επεκτείνεται προς νότον, προειδοποιεί η διεύθυνση του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος Σίντι ΜακΚείν.

Στη Γάζα «ο λιμός είναι παρών, ένας πραγματικός λιμός στον βορρά που μετακινείται προς νότον», δήλωσε η διευθύντρια του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών σε συνέντευξή της που θα μεταδοθεί αύριο από το αμερικανικό δίκτυο NBC.

«Οταν υπάρχουν τέτοιου είδους συρράξεις, με τόση ένταση, ή συμβαίνουν τόσα πράγματα, έρχεται ο λιμός», είπε.

«Αυτό που ζητάμε, αυτό που δεν έχουμε σταματήσει να ζητάμε, είναι μία κατάληψη του πυρός και η δυνατότητα πρόσβασης για να μπούμε» στη Γάζα για να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε η Σίντι ΜακΚείν.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα είναι μόνο ένας από τους πολλούς ανθρωπιστικούς οργανισμούς και οργανώσεις που προσπαθούν να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους παλαιστινιακούς θύλακες.

Η κατάσταση στον τομέα του επισιτισμού βελτιώνεται ελαφρά στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά ο κίνδυνος του λιμού παραμένει, χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η διεθνής βοήθεια, που ελέγχεται αυστηρά από το Ισραήλ, φθάνει σταδιακά στη Γάζα, κυρίως από την Αίγυπτο με τη Ράφα, αλλά παραμένει ανεπαρκής για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button