Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τα ευρωπαϊκά κόμματα

Ένας μήνας απομένει για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, στις οποίες καλούνται να ψηφίσουν 450 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες, εκλέγοντας 470 ευρωβουλευτές. 

Με τις διεθνείς εξελίξεις τα τελευταία χρόνια να «τρέχουν» με ταχύτατους ρυθμούς, οι εκλογείς φαίνεται να εκδηλώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις εκλογές που θα αναδείξουν τα νέα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, το 71% των πολιτών δήλωσε ότι πολύ πιθανό να προσέλθει στις κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι, η συμμετοχή το 2019 ανερχόταν στο 50,7%, ενώ το 2014 μόλις 42,5%.

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται ότι παραμένει στην πρώτη θέση, ενώ δεύτεροι ακολουθούν οι Σοσιαλιστές. Για την τρίτη θέση φαίνεται να «κονταροχτυπιούνται» οι ακροδεξιοί και οι Φιλελεύθεροι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση της Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν όταν ερωτήθηκε σε πρόσφατη τηλεμαχία αν θα συνεργαστεί με τους ευρωσκεπτικιστές, και είπε «να δούμε ποια θα είναι η σύνθεση της Marine του επόμενου κοινοβουλίου και ποιοι θα συμμετέχουν στο γκρουπ», κλείνοντας το μάτι ουσιαστικά στην Τζόρτζια Μέλανι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button