Πολιτική

Κασσελάκης από Λάρισα: Η κοινωνική μας αντιπολίτευση θα γίνει κοινωνική κυβέρνηση

Τον Παλαμά και το Βλοχό Καρδίτσας που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες το περασμένο φθινόπωρο επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είχε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Κώστα Τέλιο, και τον δήμαρχο Παλαμά, Σωκράτη Δασκαλόπουλο.

Ο κ. Κασσελάκης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από πρώτο χέρι το διχασμό των κατοίκων του Βλοχού γύρω από το ζήτημα της μετεγκατάστασης ή όχι του χωριού τους, σε αντίθεση με τους κατοίκους της Μεταμόρφωσης που έχουν συμφωνήσει όλοι για μετεγκατάσταση.

Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιόδευσε στο κέντρο της Λάρισας όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, καταστηματάρχες, εργαζόμενους, αλλά και με εκπροσώπους επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, όπως των ιατρικών διαγνωστικών κέντρων, των νοσοκομειακών γιατρών και των πολυτέκνων.

Σε δήλωσή του χαρακτήρισε πολύπαθη τη Θεσσαλία, πλέκοντας το εγκώμιο της διοίκησης Κουρέτα και το σχεδιασμό της για τα αντιπλημμυρικά έργα στα οποία δεν είχε προχωρήσει ο πρώην περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

«Πολύ σύντομα θα είναι πρότυπο η Θεσσαλία για το πώς στήνεται ένας μηχανισμός πολιτικής προστασίας», ανάφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μετατραπεί από κοινωνική αντιπολίτευση σε κοινωνική κυβέρνηση με τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Ο κ. Κασσελάκης μίλησε, επίσης, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι για να μείνουν στον τόπο τους, ζητώντας από τους πολίτες να στείλουν ένα πολύ ηχηρό μήνυμα και να ανταμείψουν το ΣΥΡΙΖΑ για την πολύ σκληρή δουλειά που έχει κάνει.

«Είμαστε μια χώρα της οποίας οι πολίτες εργάζονται σκληρά, αλλά τρέμουν μια δύσκολη στιγμή. Δεν θέλουμε τη σταθερότητα στον πάτο», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για μια Ελλάδα στην Ευρώπη των πολιτών κι όχι την Ελλάδα του Predator, του εγκλήματος των Τεμπών ή των ερευνών σε βάρος της για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα ψηφιακά έργα.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης μιλάει με κόσμο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λάρισα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Ο κ. Κασσελάκης δεν παρέλειψε, επίσης, να στηλιτεύσει το αιματοκύλισμα στην Παλαιστίνη για το οποίο επισήμανε πως πρέπει να μπει ένα τέλος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και την ομοφοβική λεκτική επίθεση που δέχθηκε στο Βόλο, δηλώνοντας ανοιχτός στο να συναντηθεί με την ανήλικη που του επιτέθηκε και την οικογένειά της, λέγοντας πως δεν πρόκειται να κινηθεί νομικώς σε βάρος της ούτε επιθυμεί να του ζητήσει συγγνώμη.

«Είναι πιο δύσκολο να κερδίζεις με ανθρωπιά κι αξιοσύνη σε σχέση με τη μισαλλοδοξία, αλλά αυτό θέλουμε», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ μίλησε και στην παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Κάππου «Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο», το οποίο αναφέρεται στην ζωή του Δημήτρη Μητροπάνου.

«Ο πολιτισμός είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, όπως για άλλες χώρες είναι το φυσικό αέριο και είναι υποχρέωση της πολιτείας να τον υποστηρίξει», είπε μεταξύ άλλων.

Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Κουρέτας κι ο ψυχίατρος Γιώργος Δημητρακόπουλος, μελετητής του έργου του Άλκη Αλκαίου, που ήταν στενός συνεργάτης του Δημήτρη Μητροπάνου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button