Οικονομία

Ανασχηματισμός: Η Νίκη Κεραμέως αναλαμβάνει την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

Αλλαγές και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έφερε ο ανασχηματισμός του Υπουργικού Συμβουλίου που ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα, με την κ. Νίκη Κεραμέως να αναλαμβάνει πλέον τον ρόλο της υπουργού Εργασίας. 

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναλαμβάνει η -μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών-, Νίκη Κεραμέως.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Νίκη Κεραμέως μετακινείται σε ένα πολύ κρίσιμο για την οικονομία της χώρας παραγωγικό υπουργείο, το οποίο βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Κυριακου Μητσοτάκη και είναι καθοριστικό για εκατομμύρια εργαζομενους.

Σημειώνεται πως η κ. Κεραμέως ανέλαβε Υπουργός Εσωτερικών στις 27 Ιουνίου 2023, ενώ πριν από αυτό είχε διατελέσει Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων το διάστημα 2019-2023.

Η Κεραμέως έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε θεσμικά υπουργεία (Εσωτερικών, Παιδείας) και έχει έρθει η ώρα να συμβάλλει και σε παραγωγικά.

Είναι και πολιτικά κρίσιμη μετακίνηση αφού στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα η ΝΔ πήρε το χαμηλότερο ποσοστό από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα στις Ευρωεκλογές (23% σύμφωνα με το ΕΧΙΤ POLL).

Νέος υφυπουργός

Σημειώνεται πως μία ακόμα αλλαγή στο συγκεκριμένο υπουργείο αφορά τη θέση του υφυπουργού Εργασίας. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τη θέση του Βασίλη Σπανάκη αναλαμβάνει ο Κώστας Καραγκούνης. Ενώ στη θέση του παραμένει ο Πάνος Τσακλόγλου.

Όπως ανακοινώθηκε, η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 14/6 και ώρα 18:00.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button