Ελλάδα

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη σύλληψη του δολοφόνου μετά το καρτέρι θανάτου στο Πασαλιμάνι

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη σύλληψη του κουρδική καταγωγής εκτελεστή που το απόγευμα της Παρασκευής (15/6) άνοιξε πυρ σε βάρος δύο ομοεθνών του σκοτώνοντας έναν εξ’ αυτών μέσα σε σούπερ μάρκετ στον Πασαλιμάνι, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στις εικόνες αποτυπώνεται η στιγμή που ο δράστης εντοπίζεται από αστυνομικούς οι οποίοι αρχικά του κάνουν σωματικό έλεγχο και στη συνέχεια τον ακινητοποιούν και του περνούν χειροπέδες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης της φονικής επίθεσης είχε στήσει καρτέρι στα θύματά του ελάχιστα μέτρα μακριά από το κατάστημα. Μόλις είδε ότι πλησιάζουν προς την είσοδο του super market τους ακολούθησε και τους πυροβόλησε εν ψυχρώ.

Ο δράστης είχε καταστρώσει ολόκληρο σχέδιο φτάνοντας να ανοίξει πυρ μέσα στο σούπερ μάρκετ. Πυροβόλησε τουλάχιστον έξι φορές, σκορπώντας τον πανικό και το θάνατο, με έναν νεκρό και έναν τραυματία.

Καρέ – καρέ η σύλληψη

Στο βίντεο – ντοκουμέντο που παρουσίασε το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, εμφανίζεται το περιπολικό της Άμεσης Δράσης να κάνει όπισθεν και να σταματά για έλεγχο τον δράστη που σκόρπισε τον τρόμο στο σούπερ μάρκετ του Πειραιά.

Στη συνέχεια απεικονίζεται η στιγμή που ο αστυνομικός εντοπίζει το όπλο στην κατοχή του δράστη, καθώς και τον αστυνομικό που έπειτα αδειάζει το όπλο, με το οποίο ο δράστης είχε πυροβολήσει νωρίτερα.

Άδειο το διαμέρισμα που έμεναν τα θύματα

Άδειο, χωρίς κανένα στοιχείο των δύο Κούρδων, που έπεσαν ο ένας νεκρός και ο άλλος τραυματίας από τα πυρά του ομοεθνή τους, είναι το διαμέρισμα στον Πειραιά, που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb από τα θύματα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι δύο άνδρες είχαν έρθει πριν από τέσσερις μήνες μέσω, πιθανότατα, των βορείων συνόρων μας στην Ελλάδα από την Τουρκία. O δράστης ισχυρίζεται ότι τα θύματα είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης στην Τουρκία που ασχολούνται με λαθροδιακίνηση, όπλα και ναρκωτικά και ότι ο ίδιος είχε προσωπικά μαζί τους και έφτασε μέχρι την Ελλάδα για να λύσουν τις διαφορές τους.

Κάνει, μάλιστα, αναφορά σε ένοπλη επίθεση των θυμάτων σε βάρος συγγενικού του προσώπου που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατό του. Ο ίδιος αρνείται να πει στις Αρχές που διέμενε και υποστηρίζει ότι είχε βρει καταφύγιο σε ένα πάρκο της περιοχής. Άγνωστο, όμως παραμένει, πώς και ο δράστης αλλά και τα θύματα είχαν προμηθευτεί τα δύο πιστόλια ανατολικού τύπου που είχαν μαζί τους.

Οι Αρχές εξετάζουν, παρόλα αυτά το σενάριο να πρόκειται για ξεκαθάρισμα μεταξύ τους για παράνομη διακίνηση μεταναστών και ναρκωτικά, ενώ οι ελληνικές Αρχές περιμένουν από τις τουρκικές να τους αποστείλουν λεπτομέρειες με το ποινικό παρελθόν και των τριών ανδρών.

Είχε στήσει καρτέρι στα θύματά του

Οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση συνέλεξαν έξι κάλυκες και δύο βολίδες από το σημείο, με τον πιστολέρο να ανοίγει πυρ, αψηφώντας τους ανυποψίαστους πολίτες που βρίσκονταν κοντά στα θύματά του.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είχαν δει λίγο πριν από το συμβάν τον δράστη να βρίσκεται κοντά στο σούπερ μάρκετ και να παρακολουθεί τις κινήσεις στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει αντιληπτό από κανέναν το κίνητρο.

Ο νεκρός και ο σοβαρά τραυματίας είχαν έρθει στην Ελλάδα στις αρχές του 2024 και έμεναν σε κοντινή απόσταση από το σούπερ μάρκετ, όπου τους εντόπισε τελικά ο δράστης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button