Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός για την άσκηση εθνικής κυριαρχίας

Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ασκήσει το δικαίωμα της εθνικής κυριαρχίας χωρίς να ζητήσει την άδεια κανενός επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Μιλώντας για τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν ο πρωθυπουργός ανέφερε ότ «είναι θετικό ότι συνομιλούμε έχουν ένα πλαίσιο κανονικότητας και να επιλύουμε τις διιαφορές μας ειρηνικά».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση του κλίματος και αυτό αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε παραβιάσεις στο Αιγαίο. Η Τουρκία, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατάλαβε ότι η ένταση της δημιουργεί προβλήματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό υποστηρίζοντας ότι έχουμε θεαματική πρόοδο, καθώς έχουμε περιοριστεί δραστικά οι ροές, ενώ παράλληλα με την βίζα των επτά ημερών τα νησιά βλέπουν οφέλη από τον τουρισμό. Όπως είπε «αντιμετωπίζουμε την Τουρκία με αυτοπεποίθηση με αυστηρά οριοθετημένες οι κόκκινες γραμμές, ενώ παράλληλα ενισχύουμε την άμυνά μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τα όρια του παραλογισμού

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στάση της αντιπολίτευσης όσον αφορά την αναφορές της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας στο «Μακεδονία» υποστηρίζοντας ότι το αίτημα να ψηφιστούν τα μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι στα όρια του παραλογισμού, καθώς έτσι η χώρα θα απωλέσει κάθε διαπραγματευτικό όπλο. Τόνισε δε ότι η κυβερνητική απόφαση είναι να μην κυρώσει τα μνημόνια στη Βουλή.

Ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις τιμές από τις πολυεθνικές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας στην αγορά, ενώ παράλληλα είπε ότι θα πρέπουν κάποια προβλήματα να υπάρχει ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική, ώστε οι πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες της Ε.Ε. να μην έχουν ακριβότερες τιμές στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στις προτάσεις της αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με μηδενισμό του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, είπε ότι είναι παράλογες και οδηγούν με βεβαιότητα τη χώρα στην χρεοκοπία, καθώς η απώλεια εσόδων για το κράτος θα οδηγούσε άμεσα σε επιτήρηση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι όταν ανέλαβε το 2019 «ο κόσμος μας ζητούσε δουλειές, ενώ τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο οι εργοδότες να λένε δεν βρίσκουν εργαζόμενους. Αυτό που τους λέω είναι “πληρώστε περισσότερο”». Δήλωσε δε ότι η πρώτη παρέμβαση, εφόσον υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, θα αφορούν τις μειώσεις εργοδοτικών εισφορών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button