Κόσμος

Χειροπράκτης ισιώνει το λαιμό καμηλοπάρδαλης και συγκεντρώνει 50 εκατ. views

Ένας χειροπράκτης στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ κλήθηκε να ισιώσει έναν από τους μεγαλύτερους λαιμούς στον κόσμο· εκείνον μιας καμηλοπάρδαλης ύψους πέντε μέτρων. Και τα σχετικά βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφτασαν τα 50 εκατομμύρια views.

Ο Τζέρι είναι μια οικόσιτη καμηλοπάρδαλη που μασούσε περίεργα, ανήμπορη να κινήσει προς τα αριστερά τα σαγόνια της. Η ιδιοκτήτριά του, Μίσι Νόουελ – στην Οκλαχόμα είναι νόμιμη η κατοχή καμηλοπάρδαλης ως κατοικίδιο – κάλεσε τον χειροκπράκτη Τζόρεν Γουάιτλι, που ειδικεύεται στη θεραπεία ζώων και εκείνος δεν έχασε την ευκαιρία, όπως αναφέρει η Washington Post.

«Η εργασία στον αυχένα μιας καμηλοπάρδαλης είναι το όνειρο ενός χειροπράκτη», δήλωσε ο Γουάτλι. «Είναι ο μακρύτερος λαιμός στον κόσμο».

Ο Γουάιτλι άσκησε πίεση σε σημεία γύρω από το σαγόνι και το λαιμό του Τζέρι για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της κίνησης στις αρθρώσεις του. Κατέγραψε τη διαδικασία σε μια σειρά από σύντομα βίντεο που έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, βλέποντας τον Τζέρι να χαϊδεύει τον Γουάιτλι για να τον ευχαριστήσει, πολλοί σχολίασαν ότι αυτή ήταν η δουλειά των ονείρων τους.

Για τον 34χρονο Γουάιτλι, η θεραπεία σε καμηλοπαρδάλεις φάνηκε σαν μια φυσική εξέλιξη μετά την εργασία του πάνω σε άλογα, σκύλους, γάτες, κουνάβια, κοτόπουλα, φίδια και νυχτερίδες (!). Στα επτά χρόνια της καριέρας του, είχε «πελάτες» άλλες τρεις καμηλοπαρδάλεις.

Η κλινική του έχει δύο χώρους, έναν για ζώα και έναν για ανθρώπους. «Δεν είναι πολύ συνηθισμένο, αλλά είχα αυτή την επιθυμία να βοηθήσω και τους δύο», είπε. «Ένας άνθρωπος μπορεί να πει: “Έχω αυτό το πρόβλημα – αυτό πονάει”, αλλά ένα ζώο δεν μπορεί».

Oι προσαρμογές που γίνονται στη σπονδυλική στήλη, στις αρθρώσεις και σε άλλους σπονδύλους ενός κατοικίδιου μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και να επιτρέψουν στο ζώο να κινηθεί περισσότερο.

Η Νόουελ αγόρασε τον Τζέρι πριν από πέντε χρόνια από ένα πάρκο σαφάρι στο Τέξας. Ήταν μόλις δύο μηνών, όταν η μητέρα του τον απέρριψε – οι καμηλοπαρδάλεις γενικά μένουν με τα μικρά τους για περισσότερο από έναν χρόνο.

Η Νόουελ έχτισε έναν αχυρώνα και ένα κλουβί και τάιζε τον Τζέι με μπιμπερό τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του. «Τώρα είναι πολύ κακομαθημένος», λέει με καμάρι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button