Πολιτική

Γεραπετρίτης: Ο δρόμος των Δυτικών Βαλκανίων είναι μονόδρομος προς την Ευρώπη

«Ο δρόμος των Δυτικών Βαλκανίων είναι μονόδρομος προς την Ευρώπη και αυτό θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε» δήλωσε από την Αυστρία ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά τη συμμετοχή του στην Υπουργική Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Η δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη:

«Είκοσι ένα χρόνια μετά την υιοθέτηση της Ατζέντας της Θεσσαλονίκης σχετικά με την ευρωπαϊκή ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στην αιχμή και την πρωτοπορία αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Διότι ο δρόμος των Δυτικών Βαλκανίων είναι μονόδρομος προς την Ευρώπη και αυτό θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε.

Βεβαίως, αυτός ο δρόμος θα πρέπει να βασίζεται στην πιστή τήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, στη δημοκρατία, στο κράτος δικαίου, βεβαίως στα δικαιώματα των μειονοτήτων και στην πιστή εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών.

Είχα την ευκαιρία να θέσω τα ζητήματα αυτά. Η Ελλάδα θα εξακολουθεί να βρίσκεται στον πυρήνα των κρατών, των φίλων των Δυτικών Βαλκανίων για να προωθήσουμε μία Ευρώπη, η οποία θα είναι μεγάλη, θα είναι ισχυρή και θα περιλαμβάνει όλα τα κράτη της ευρύτερης γειτονιάς μας για την πρόοδο, για την ειρήνη, για την ευημερία.»

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button