Κόσμος

Ουκρανία: Φουντώνουν οι μάχες στα σύνορα – Νεκροί και τραυματίες σε Χάρκοβο-Ντονέτσκ

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν σε τρεις ξεχωριστές ουκρανικές επιθέσεις με drone και πυρά πυροβολικού στις περιφέρειες των ρωσικών συνόρων Μπέλγκοροντ και Κουρσκ, αλλά και στην πόλη του Ντονέτσκ, την οποία ισχυρίζεται ότι έχει κατακτήσει η Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων, σήμερα, σάββατο 11/5.

Ο Ντενίς Πουσίλιν που έχει τοποθετηθεί από τους Ρώσους στην ηγεσία της περιοχής του Ντονέσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ότι υπήρξαν θύματα όταν ουκρανικός πύραυλος έπληξε εστιατόριο στην πόλη του Ντονέτσκ.

Μόσχα: Κατάληψη πέντε χωριών

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο (11/5) ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του έχουν καταλάβει τέσσερις συνοριακά χωριά στην περιοχή του Χάρκοβο στην Ουκρανία, μετά από ρωσικές επιθέσεις την Παρασκευή 10/5.

Πρόκειται για τα χωριά Πλετένιβκα, Οχίρτσεβι, Μπορίσιβκα, Πίλνα και Στρίλετσνα που βρίσκονται στη συνοριακή γραμμή με τη ρωσική περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν και το χωριό Κεραμίκ στην περιοχή του ανατολικού Ντόνετσκ, με την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων να είναι σταθερή, κατά τους μήνες που προηγήθηκαν.

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στην περιοχή βορειοανατολικά του Χάρκοβο και προσπαθούν να προωθηθούν περισσότερο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Όλεχ Σινεχούμποφ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, σφοδρές μάχες διεξάγονται για τον έλεγχο αρκετών χωριών κοντά στα ουκρανικά σύνορα, όπου οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν νέα επίθεση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button