Κόσμος

Ιράν: Στις 28 Ιουνίου οι προεδρικές εκλογές μετά τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί

Οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν θα διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου, ανακοίνωσε απόψε η δημόσια τηλεόραση της χώρας, μετά τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί, του υπουργού Εξωτερικών και της συνοδείας τους σε συντριβή ελικοπτέρου, την Κυριακή.

«Το εκλογικό χρονοδιάγραμμα εγκρίθηκε» στη σύσκεψη που είχαν οι επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας, της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, μετέδωσε η τηλεόραση. «Με τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου των Φρουρών, αποφασίστηκε οι 14ες προεδρικές εκλογές να διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου», πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η επικήδεια πομπή για τον Ραϊσί θα γίνει το πρωί της Τετάρτης στην Τεχεράνη.

Ο στρατός ξεκινά έρευνα για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου του Ραϊσί

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγερί, διέταξε σήμερα Δευτέρα (20/5) τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί και η συνοδεία του, μετέδωσε το πρακτορείο Isna.

Ο Μπαγερί διέταξε «μια επιτροπή υψηλόβαθμων αξιωματικών» να ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της συντριβής του προεδρικού αεροσκάφους, από την οποία σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, το οποίο χάθηκε χθες Κυριακή (19/5), εντοπίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην πλαγιά ενός βουνού όπου κατέπεσε, για άγνωστο ακόμη λόγο. Το ελικόπτερο πετούσε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button