Πολιτική

Τα «βαλτωμένα» ποσοστά παγώνουν ξανά τα χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ – Χάνει ψηφοφόρους του 2023

Συνεχίζει σήμερα Τετάρτη την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα ο Στέφανος Κασσελάκης, επισκεπτόμενος διαδοχικά την Ξάνθη, τη Δράμα και την Καβάλα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσει το πρωί στην αγορά της Ξάνθης, ενώ το μεσημέρι θα βρεθεί στη Δράμα.

Το απόγευμα θα κάνει περιοδεία στην Καβάλα, με κατάληξη στην παραλία όπου και θα βρίσκεται το βαν που τον συνοδεύει.

Εκεί ο κ. Κασσελάκης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με πολίτες της Καβάλας, ενώ θα ακολουθήσουν στις 18.30 τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον τελευταίο σχεδιασμό, ο κ. Κασσελάκης θα περιοδεύσει στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία από την προσεχή Κυριακή, 19 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 21 του μηνός.

Μεταξύ 16% και 17% «δείχνουν» οι δημοσκοπήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ

Από εκεί και πέρα, ωστόσο, κι όπως πληροφορείται το CNN Greece, τα μηνύματα που λαμβάνουν στην Κουμουνδούρου από το τελευταίο κύμα των δημοσκοπήσεων «παγώνουν» τα χαμόγελα που είχαν επανεμφανιστεί τις τελευταίες εβδομάδες μετά από πολύ καιρό.

Κι αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από μία κάποια άνοδο δείχνει βαλτωμένος σε ένα ποσοστό ανάμεσα στο 16% και 17% την ίδια ώρα που η ΝΔ κινείται ανοδικώς πάνω από το 30%.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, μας λένε πως τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφέρνει τη συσπείρωση του σκληρού δεξιού του ακροατηρίου που έδειχνε τιμωρητικές τάσεις απέναντι στη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει όχι μόνο να μην μπορεί να προσελκύσει περισσότερους νέους σε σχέση με το 2023 ψηφοφόρους, αλλά και να χάνει αρκετούς από αυτούς που τον ψήφισαν το Μάιο και τον Ιούνιο του 2023.

Η αποχή, επίσης, για την οποία και στην αξιωματική αντιπολίτευση προεξοφλούν ότι θα είναι αυξημένη δείχνει να τους επηρεάζει περισσότερο σε σύγκριση με τη ΝΔ αφού τα μηνύματα Κασσελάκη δεν μοιάζει να συγκινούν όσο θα περίμενε κι ο ίδιος το εκλογικό κοινό στο οποίο απευθύνεται.

«Σοβαρό πλήγμα στο προφίλ Μητσοτάκη»

Από την άλλη, δικαιωμένοι δηλώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την στρατηγική τους με αιχμή τα εθνικά θέματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως «η δομημένη, συστηματική και τεκμηριωμένη εκστρατεία του κόμματος να αποκαλύπτει τις κυβιστήσεις, την αναξιοπιστία, την Ι.Χ. εξωτερική πολιτική και την τυχοδιωκτική στάση του κ. Μητσοτάκη έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στο προφίλ του».

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως η πίεση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκλωβίσει τον πρωθυπουργό στις συμπληγάδες ανάμεσα στο κεντρώο προσωπείο που επιχειρεί να κρατά και στον ακροδεξιό πόλο τον οποίο έχει ενσωματώσει, με αποτέλεσμα έναν ιδιότυπο «εμφύλιο» στο εσωτερικό της ΝΔ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button