Πολιτική

Τριαντόπουλος: Δεν έδωσα καμία εντολή για «μπάζωμα», οι αρμόδιοι έκαναν το έργο τους

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, απέκρουσε τις κατηγορίες ότι ήταν ο ίδιος που έδωσε την εντολή  για «τσιμέντωμα» του χώρου του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, αναφέροντας ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν από τους αρμόδιους για τη διαχείριση του περιστατικού

«Οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο Συντονιστικό, έπειτα από αίτημα της Πυροσβεστικής, αποφάσισαν τις παρεμβάσεις σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών. Διαμόρφωσαν το χώρο όπως οι ίδιοι έκριναν και όχι με εντολές. Προχώρησαν στις ενέργειες για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Την έρευνα. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο», ανέφερε όταν του ζητήθηκε από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Κ. Μπούμπα να πάρει θέση σχετικώς με την «σοβαρή καταγγελία από τον πρώην Περιφερειάρχη, κ. Αγοραστό ότι εκείνος έδωσε την εντολή να υπάρχει μπάζωμα στου μέρους του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη».

«Δεν έδωσα εντολές για κάτι, δεν είχα τέτοιο ρόλο τέτοια αρμοδιότητά δεν συμμετείχα στις συσκέψεις, και δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του πρώην περιφερειάρχη. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Η δικαιοσύνη θα ρίξει φως με μόνο μέλημα το ποτέ ξανά όπως είπε και ο πρωθυπουργός» απάντησε ο κ. Τριαντόπουλος.

Προσέθεσε ότι το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είναι κάτι που τον έχει σημαδέψει «γι αυτό και κάθε αναφορά γίνεται πάντα με σεβασμό στα θύματα και στην ίδια την κοινωνία τους συγγενής και θύματα» και κατέληξε λέγοντας πως ουδεμία σχέση έχουν οι ισχυρισμοί αυτοί με την πραγματικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι απέναντι στην καταγγελία της κας Καρυστιανού ότι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας είναι αυτός που ανέφερε ότι έλαβε άνωθεν εντολές, ο Κ. Αγοραστός έχει διαψεύσει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button