Αθλητικά

Kωπηλασία: «Ασημένιες» Φίτσιου και Κοντού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε η ελληνική αποστολή στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών.

Οι Ζωή Φίτσιου και την Μιλένα Κοντού κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 7:31.94 και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο, χάνοντας μόνο από τις Ρουμάνες Τζιανίνα Φαν Γκρόνινγκεν και Ιονέλα Κόζμιουκ, οι οποίες αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης με χρόνο 7:29.63.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν οι Ιταλίδες Βαλεντίνα Ροντίνι και Σίλβια Κρόζιο με 7:33.73.

Είναι η δεύτερη σερί χρονιά που οι Φίτσιου και Κοντού κατακτούν το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς το ίδιο είχαν πετύχει και πέρυσι στο Μπλεντ.

Τρεις Ελληνες στον αυριανό τελικό ανδρών

Ο Στέφανος Ντούσκος εξασφάλισε την πρόκριση στον αυριανό (28/4) τελικό του σκιφ ανδρών, καθώς κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην πρώτη ημιτελική σειρά με 7:30.05 και θα διεκδικήσει το τρίτο μετάλλιό του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Σημαντική επιτυχία αποτελεί η πρόκριση στον τελικό του διπλού σκιφ ανδρών των Νίκου Χωλόπουλου και Γιάννη Καλανδαρίδη, που τερμάτισαν τρίτοι στη δεύτερη ημιτελική σειρά με 6:48.21.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button