Κόσμος

Ιαπωνία: Μαζική ανάκληση συσκευασιών ψωμιού – Βρέθηκαν υπολείμματα αρουραίου

Στην ανάκληση χιλιάδων πακέτων ψωμιού προχώρησε μια από τις πιο γνωστές εταιρίες στην Ιαπωνία προσφέροντας παράλληλα επιστροφή χρημάτων στους καταναλωτές μετά από τον εντοπισμό ξένου σώματος.

Περίπου 104.000 συσκευασίες λευκού ψωμιού σε φέτες που παρασκευάζονται από την Pasco Shikishima Corporation έχουν αποσυρθεί από τα ράφια μετά τον εντοπισμό υπολειμμάτων αρουραίου σε τουλάχιστον δύο πακέτα.

Το ψωμί Pasco είναι βασικό συστατικό σε πολλά ιαπωνικά νοικοκυριά και το βρίσκει κανείς σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα ψιλικών σε όλη τη χώρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί αναφορές ότι κάποιος αρρώστησε εξαιτίας αυτού, ανέφερε η Pasco σε ανακοίνωσή της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Ζητάμε βαθιά συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε στους πελάτες μας, στους επιχειρηματικούς μας εταίρους και σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», ανέφερε.

Το ψωμί παραγόταν σε εργοστάσιο στο Τόκιο, η γραμμή παραγωγής του οποίου έχει ανασταλεί.

Η Pasco δεν ανέφερε πώς τα υπολείμματα του αρουραίου κατέληξαν στα προϊόντα της, αλλά δεσμεύτηκε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε τους ποιοτικούς μας ελέγχους, ώστε να μην ξανασυμβεί ποτέ αυτό».

Η εταιρεία δημοσίευσε έκτοτε στον ιστότοπό της μια φόρμα για τους πελάτες που επλήγησαν ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση επιστροφής χρημάτων.

Τα προϊόντα της εξάγονται επίσης στις ΗΠΑ, την Κίνα, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη, μεταξύ άλλων χωρών.

Οι ανακλήσεις τροφίμων είναι σπάνιες στην Ιαπωνία, μια χώρα με φημισμένα υψηλά πρότυπα υγιεινής.

Ωστόσο, πρόσφατα υπήρξαν αρκετές απειλές για την υγεία που αφορούσαν τρόφιμα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, εκατοντάδες μαθητές στο βορειοανατολικό νομό Μιγιάγκι αρρώστησαν αφού ήπιαν γάλα που παραδόθηκε στα σχολεία τους.

Τον Μάρτιο, η φαρμακοβιομηχανία Kobayashi Pharmaceutical εξέδωσε εθελοντική ανάκληση συμπληρωμάτων διατροφής που προορίζονταν για τη μείωση της χοληστερόλης. Η εταιρεία δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι διερευνά πέντε θανάτους που ενδεχομένως συνδέονται με τα προϊόντα, τα οποία περιέχουν κόκκινο ρύζι μαγιάς.

Πέρυσι, η αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών 7-Eleven ζήτησε συγγνώμη και ανακοίνωσε ανακλήσεις μετά τον εντοπισμό κατσαρίδας σε μπάλα ρυζιού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button