Κόσμος

Πρόκληση από τον «ΥΠΕΞ» του ψευδοκράτους: «Τουρκικό νησί η Κύπρος»

Οξύνει την ένταση ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ο οποίος χαρακτήρισε την Κύπρο «τουρκικό νησί». 

«Όχι μόνο ο τουρκικός στρατός, αλλά η Τουρκία είναι παρούσα στο νησί και θα συνεχίσει να είναι. Διότι το νησί αυτό είναι ένα τουρκικό νησί» δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του σε συνέδριο με θέμα την Εισβολή του 1974, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μαύρης Θάλασσας στην Τραπεζούντα.

«Μεγαλείο του τουρκικού έθνους»

Έκανε λόγο, μάλιστα για «μεγαλείο και ανεκτικότητα» του τουρκικού έθνους. Συνεχίζοντας το εθνικιστικό κρεσέντο ισχυρίστηκε ότι «παρόλο που υπάρχει μια διάσταση ιστορικής πραγματικότητας ως προς το ότι η Κύπρος είναι ένα εντελώς τουρκικό νησί και οι Ελληνοκύπριοι είναι μια κοινωνία υποταγμένη σε εμάς» το τουρκικό έθνος λέει ότι «αυτό το νησί είναι το κοινό νησί των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων».

«Προσπαθήσαμε επίσης να συνεργαστούμε με τους Έλληνες σε αυτό το νησί, αλλά είδαμε τι απέγινε αυτή η συνεργασία. Αν κάποιος εξακολουθεί να θέλει Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι να δημιουργήσουν μια νέα εταιρική σχέση μέσω νέων διαπραγματεύσεων χωρίς να πάρουν μαθήματα από αυτό, ονειρεύεται. Δεν υπάρχει τέτοιος κόσμος, έχει τελειώσει» κατέληξε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button