Πολιτική

«Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης για Σπαρτιάτες» – Βλέπουν απόπειρα αναβίωσης του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου

Κι αυτό γιατί, ανάμεσα σε άλλα, ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ο πρώτος και μοναδικός πολιτικός αρχηγός ο οποίος ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο ότι το κόμμα του δεν επιθυμεί τις ψήφους του ακροδεξιού αυτού μορφώματος.

Σημείωσε, μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με απόλυτο τρόπο πως οι ψήφοι της ακροδεξιάς βρίσκονται σε σύγκρουση με τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που τέτοια ανάλογη ξεκάθαρη τοποθέτηση δεν έγινε ούτε από τον πρωθυπουργό, αλλά ούτε κι από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Με ένα απλό ναι ή όχι ο Παύλος Μαρινάκης και η κυβέρνηση θα μπορούσαν να πουν αν επιθυμούν ή όχι τις ψήφους της ακροδεξιάς. Δεν το πράττουν. Κατανοούμε το άγχος τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές.

Σε ανησυχία που έχει κυριεύσει το Μέγαρο Μαξίμου λόγω της «καλπάζουσας» απήχησης Κασσελάκη στην ευρύτερη κοινωνία, όπως αποτυπώνεται και δημοσκοπικά, αποδίδει η Κουμουνδούρου τις αλλεπάλληλες ενορχηστρωμένες επιθέσεις εναντίον του.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, βλέπουν μια απόπειρα αναβίωσης του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου με τη συνδρομή του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Νέας Αριστεράς, καθώς και τα δυο κόμματα υπολείπονται σημαντικά.

Οι επιτελείς της Κουμουνδούρου εκτιμούν πως «το Μαξίμου έχει αντιληφθεί ότι αντίπαλος του κ. Μητσοτάκη είναι εκ των πραγμάτων ο Στ. Κασσελάκης, γι’ αυτό θα δούμε πολλά».

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως η ΝΔ έπεσε μόνη της στην παγίδα που επιχείρησε να στήσει για το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξέθεσε ανεπανόρθωτα το κόμμα του, ακυρώνοντας την προσπάθεια του Μαξίμου να «προβοκάρει» τον κ. Κασσελάκη.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, υποστήριζαν, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο ΣΚΑΙ, πως ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε με τον τρόπο του ότι φοβάται τον Στέφανο Κασσελάκη ως τον μοναδικό του αντίπαλο, ακριβώς επειδή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει ένα συγκροτημένο και με ευρεία απήχηση σχέδιο για την προοδευτική αλλαγή.

«Το ότι ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να χαμηλώσει ο ίδιος τον πήχη στο 33 % που πήρε η ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019, είναι άκρως ενδεικτικό του βέρτιγκο στο οποίο έχει περιέλθει. Την ημέρα που οι Financial Times αναλύουν λεπτομερώς γιατί η Ελλάδα θα γίνει σύντομα η πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης, θα του συστήναμε να ξαναδεί με άλλο μάτι το τρίπτυχο αρχή- μέση- τέλος», σχολίαζαν σκωπτικά.

Γιατί μπαίνει στο στόχαστρο το κόμμα Βελόπουλου

Παραλλήλως, σε πρώτο πλάνο στην προεκλογική στρατηγική της Κουμουνδούρου μπαίνει η Ελληνική Λύση.

Κι αυτό γιατί εκτιμούν πως ο Κυριάκος Βελόπουλος, σε αντίθεση με τους Σπαρτιάτες, τη Νίκη ή την Πατρίδα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, διεισδύει και σε ψηφοφόρους που δεν είναι συντηρητικοί και οι οποίοι έχουν ψηφίσει και ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν.

Περιοδείες των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ ανά πεντάδες

Όσον αφορά τις καμπάνιες των υποψήφιων ευρωβουλευτών, έχει γίνει ένας κεντρικός σχεδιασμός περιοδειών κι εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα ανά πεντάδες ώστε να αναδεικνύεται το συλλογικό πνεύμα, αυτό ωστόσο δεν αποτρέπει κάποιους να κινούνται και πιο αυτόνομα προκαλώντας την αντίδραση συνυποψηφίων τους.

Επιπλέον, όπως μαθαίνουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει ειδική εκδήλωση για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες στο Ωδείο Αθηνών την ερχόμενη Τρίτη, 30 Απριλίου στην οποία, πέρα από τον κ. Κασσελάκη, θα τοποθετηθούν η βουλεύτρια Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα, η υποψήφια ευρωβουλεύτρια Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, καθώς και δύο μέλη του think tank για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Συνεχίζεται η περιοδεία Κασσελάκη στο Αιγαίο

Σήμερα, εξάλλου, Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τη ναυτική του περιοδεία από τη Σάμο και τη Χίο.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το CNN Greece, στην Κουμουνδούρου έχουν λάβει γνώση εγγράφου (διαβάστε εδώ)- εντολής του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, Θεόδωρου Βάγια, προς όλους τους εργαζόμενους ώστε να παρευρίσκονταν στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» από τον κ. Μητσοτάκη την παρελθούσα Τετάρτη με πολιτική αμφίεση, εντολή που προκάλεσε αναστάτωση στο Πυροσβεστικό Σώμα και η οποία, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι χαρακτηριστική του αυταρχικού τρόπου διακυβέρνησης του σημερινού πρωθυπουργού και παραπέμπει σε απολυταρχικά καθεστώτα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button