Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για διακομματική: Στο επίκεντρο η διάρρηξη στο ΥΠΕΣ – «Η ΝΔ δεν θέλει ντιμπέιτ»

Στη σημερινή (Δευτέρα) συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις ευρωεκλογές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία ζητήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να διευκρινιστεί αν αξιολογείται ως σοβαρό περιστατικό η διάρρηξη που έγινε στη διεύθυνση Εκλογών την Παρασκευή, με την επισήμανση πως ήρθε σε μια χρονική στιγμή που διεξάγεται έρευνα για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων από την ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ προκύπτουν και νέα στοιχεία.

Από την πλευρά του υπουργείου, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ειπώθηκε ότι την υπόθεση την έχει αναλάβει η Αστυνομία και η διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ελέγχει τους υπολογιστές της συγκεκριμένης διεύθυνσης Εκλογών.

Επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, έγινε μια προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος καθώς τονίστηκε πως από την πρώτη ενημέρωση που έχει το υπουργείο δεν εκλάπη κάτι κι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια παράνομη ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση το δίκτυο.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ικανοποιούν το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο οποίος επιφυλάσσεται να παρακολουθεί στενά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ντιμπέιτ

Στην ίδια συνεδρίαση, οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης- η εκπρόσωπος Τύπου, Βούλα Κεχαγιά, κι ο οικονομικός διευθυντής, Χρηστος Μαυροκεφαλίδης- ζήτησαν τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς κι εφόσον υπάρξει συμφωνία σε αυτό αν γίνει κι ένα δεύτερο ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ που εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντής της, Γιάννη Σμυρλή, αρνήθηκε, όπως αναφέρουν από την Κουμουνδούρου, τη διεξαγωγή τηλεμαχίας συνολικά λέγοντας πως αυτά γίνονται με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button