Ελλάδα

Λευκός Πύργος: Στα κόκκινα για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας

Έναν διαφορετικό Λευκό Πύργο, «ντυμένο» στα κόκκινα, αντίκρισαν  το βράδυ της Τετάρτης (8/5) οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες που έκαναν βόλτα στην συμπρωτεύουσα το βράδυ της Τετάρτης. 

Ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε κόκκινος λόγω της σημερινής ημέρας, της 8ης Μαΐου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας όπως είναι ο επίσημος όρος για τη μεσογειακή αναιμία.

Στη φωταγώγηση του μνημείου της Θεσσαλονίκης με κόκκινο χρώμα προέβη στο πλαίσιο της ημέρας ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας (Ε.Σ.ΘΑ)

Η διαταραχή της θαλασσαιμίας οδηγεί σε μείωση της σύνθεσης αιμοσφαιρίνης, με αποτέλεσμα οι ασθενείς, να χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις αίματος που μπορεί να ξεπερνούν τις 30 τον χρόνο. Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας και με το μήνυμα το αίμα σώζει ζωές γιατροί και ασθενείς καλούν για εθελοντική αιμοδοσία ώστε να υπάρξει επάρκεια αίματος στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου 3.000 άνθρωποι πάσχουν από μεσογειακή αναιμία ενώ σε όλο τον κόσμο οι ασθενείς ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button