Πολιτική

Δόμνα Μιχαηλίδου: Οι πράσινες θέσεις εργασίας η μεγαλύτερη ευκαιρία

Στην Τροιζηνία και τον Πόρο βρέθηκε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, το μεσημέρι της Παρασκευής, 26/4.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής για τα ζητήματα της καθημερινότητας, που τους απασχολούν, τις ανάγκες τους και τις πρωτοβουλίες οι οποίες στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη του νησιού.

Η κ. Μιχαηλίδου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εργαζόμενους που, από την 1η Απριλίου 2024, είδαν το εισόδημά τους να αυξάνεται, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού και των τριετιών. Επίσης, συναντήθηκε με γυναίκες, με τις οποίες συζήτησε την ανάγκη να ενισχυθεί περαιτέρω η θέση τους στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είπε: «Μέσα από την προτεραιοποίηση που κάνουμε, στόχος μας είναι πώς θα λύσουμε τα ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας άμεσα, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους».

«Σε αυτό το πνεύμα εντάσσεται και η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας, την οποία εδώ και λίγες ημέρες την λαμβάνουν πλέον και οι μη μισθωτές μητέρες. Με αυτό το μέτρο δικαιοσύνης, αν συνυπολογιστεί και το επίδομα γέννησης, το συνολικό ποσό που θα λαμβάνουν οι μη μισθωτές φτάνει έως και τα 10.970 ευρώ ή έως και 1.200 ευρώ τον μήνα».

Συνάντηση με τον δήμαρχο Τροιζηνίας και Μεθάνων

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρώτος σταθμός της επίσκεψής της ήταν ο Γαλατάς, όπου η κ. Μιχαηλίδου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τροιζηνίας και Μεθάνων, Αναστάσιο Μούγιο, με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς τα θέματα τα οποία απασχολούν την τοπική κοινωνία. Στη συνέχεια, μετέβη στον Πόρο, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού, Γιώργο Κουτουζή.

Αντικείμενα της συζήτησης ήταν τα καθημερινά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού και οι προοπτικές ανάδειξης και ανάπτυξης του τόπου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επισκέφθηκε το λιμάνι του νησιού, όπου αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η 20ή έκθεση σκαφών «East Med Yacht Show 2024», που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο, προωθώντας παράλληλα τον θαλάσσιο τουρισμό.

Τέλος, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε:

«Η βιώσιμη ανάπτυξη και η προσέλκυση επενδύσεων, που θα ενισχύσουν την αγορά εργασίας και το εισόδημα των εργαζομένων, αποτελούν βασικούς πυρήνες των πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση. Κρίσιμο, όμως, είναι αυτή η ανάπτυξη να στηριχθεί στις βάσεις εκείνες που επιτάσσουν οι καιροί».

«Η πράσινη ανάπτυξη και οι πράσινες θέσεις εργασίας αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη πρόκληση και ευκαιρία. Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα αυτή τη μετάβαση. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο μετασχηματισμός του Πόρου, που θα γίνει το τρίτο “πράσινο” νησί της χώρας, μέσω του προγράμματος GR-eco Islands».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button