Κόσμος

Η κυβέρνηση της Κένυας αναπτύσσει τον στρατό για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές

Η κυβέρνηση της Κένυας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (25/6) ότι ανέπτυξε τον στρατό για να βοηθήσει την αστυνομία να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις που συνεχίζονται κατά του φορολογικού νομοσχεδίου, γράφει η εφημερίδα Daily Nation που επικαλείται αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας.

Στις κινητοποιήσεις αυτές τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 31 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Στρατιώτες αναπτύχθηκαν για να υποστηρίξουν την αστυνομία «ως απάντηση στην έκτακτη ανάγκη για την ασφάλεια που προκλήθηκε από τις συνεχιζόμενες βίαιες διαδηλώσεις» σε όλη τη χώρα, οι οποίες χαρακτηρίζονται από «καταστροφές και εισβολές σε ζωτικής σημασίας υποδομές», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Αντεν Μπάρε, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ καλεί σε αυτοσυγκράτηση εν μέσω των διαδηλώσεων

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προέτρεψε να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση στην Κένυα από την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας και κάλεσε τους διαδηλωτές να είναι ειρηνικοί, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ.

“Είναι πολύ σημαντικό τα δικαιώματα των ανθρώπων να διαδηλώνουν ειρηνικά, να γίνονται σεβαστά”, δήλωσε ο Ντουζαρίκ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button