Πολιτική

«Πυρά» ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για την επίσκεψη Ράμα στην Ελλάδα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη και εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες ο Αλβανός πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο Γαλάτσι, με την κυβέρνηση να μπαίνει στο στόχαστρο τους,  κατηγορώντας την για επικίνδυνη πολιτική. 

Με ανακοίνωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζιος, εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «απρονόητη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη παρήγαγε ολέθρια αποτελέσματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής:

«Σήμερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προσπάθησε εκ νέου να υποβαθμίσει τον προκλητικό συμβολισμό της πανηγυρικής εκδήλωσης του Έντι Ράμα στην Αθήνα, μιλώντας για «ιδιωτική επίσκεψη στο πλαίσιο περιοδειών», ένα χρόνο πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία.

Στην προσπάθειά του, δε, αυτή, ο κ. Μαρινάκης “άδειασε” εξ ίσου πανηγυρικά τον ίδιο τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντη Μπελέρη, που χαρακτήρισε την εκδήλωση ως “πρόκληση” και τη συνέδεσε ευθέως με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη σύλληψή του.

Ας αποφασίσουν, επιτέλους, στην Κυβέρνηση ποια είναι η θέση τους: «προστατεύουν» τον Φ. Μπελέρη, όπως ισχυρίζονται, ή τον εκμεταλλεύονται ψηφοθηρικά, τον εκθέτουν και διαψεύδουν τον ίδιο και όσα εκείνος υποστηρίζει;

Η μόνη αλήθεια είναι ότι η απρονόητη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που παρήγαγε ολέθρια αποτελέσματα:

-Ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα έκανε εκδήλωση ανήμερα της επετείου σύλληψης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, στέλνοντας μηνύματα παντού, κυρίως στους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου.

-Και την ίδια ώρα, η Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται σε «διμερές ζήτημα» και όχι σε κριτήριο για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.

Η Νέα Δημοκρατία συνειδητοποιεί με οδυνηρό τρόπο ότι η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να στηρίζεται στη δημιουργία εντυπώσεων και σε μικροκομματικούς υπολογισμούς.

Το κακό είναι ότι το κόστος το επωμίζονται οι Έλληνες πολίτες σε Ελλάδα και Βόρεια Ήπειρο».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button