Κόσμος

Γαλλία: Κυκλοφόρησε συλλεκτικό γραμματόσημο με άρωμα… μπαγκέτας

Γραμματόσημο με άρωμα μπαγκέτας κυκλοφόρησαν τα Γαλλικά Ταχυδρομεία για τον εορτασμό του ψωμιού που κάποτε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε ως «250 γραμμάρια μαγείας και τελειότητας».

Το γραμματόσημο, το οποίο κοστίζει 1,96 ευρώ, απεικονίζει μια μπαγκέτα διακοσμημένη με μια κόκκινη, λευκή και μπλε κορδέλα. Η εκτύπωση του γραμματοσήμου ανέρχεται σε 594.000 αντίτυπα.

Σύμφωνα με το παρισινό κατάστημα Le Carre d’encre, που το πωλεί, το γραμματόσημο έχει «άρωμα αρτοποιείου». Το μελάνι που χρησιμοποιείται στα γραμματόσημα περιέχει μικροκάψουλες που παρέχουν το άρωμα.

Το γραμματόσημο κυκλοφόρησε προς πώληση την Παρασκευή (17/5), μετά από ένα λανσάρισμα την Πέμπτη, την ημέρα του Saint-Honoré, προστάτη των αρτοποιών και των ζαχαροπλαστών.

«Η μπαγκέτα, το ψωμί της καθημερινότητάς μας, το σύμβολο της γαστρονομίας μας, το κόσμημα του πολιτισμού μας”», αναφέρει η La Poste στην ιστοσελίδα της.

«Αυτό το άρωμα είναι ενθυλακωμένο. Το αγοράζουμε από άλλον κατασκευαστή», δήλωσε στο France Bleu ο Νταμιέν Λαβό, τυπογράφος της Philaposte.

Η Γαλλία ανακτά το παγκόσμιο ρεκόρ μετά το ψήσιμο μπαγκέτας μήκους 140,53 μέτρων

«Και η δυσκολία για εμάς είναι να εφαρμόσουμε αυτό το μελάνι χωρίς να σπάσουμε τις κάψουλες, ώστε η μυρωδιά να μπορεί στη συνέχεια να απελευθερωθεί από τον πελάτη που τρίβει τη σφραγίδα».

Η γαλλική μπαγκέτα απέκτησε το 2022 καθεστώς πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button