Κόσμος

Γάζα: «Απαράδεκτη κλιμάκωση» του Ισραήλ στη Ράφα βλέπει η Αίγυπτος

Η Αίγυπτος αρνήθηκε να συνεργαστεί με το Ισραήλ για την είσοδο βοήθειας στη  Λωρίδα της Γάζα από το πέρασμα της Ράφα λόγω της «απαράδεκτης κλιμάκωσης» από την πλευρά του Ισραήλ, μετέδωσε το αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Alqahera News satellite, επικαλούμενο έναν ανώτερο αξιωματούχο.

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε νωρίς σήμερα από τους κατοίκους και άλλων συνοικιών της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, να απομακρυθούν από εκεί και να μετακινηθούν στη «διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή» στην αλ Μαουάσι, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Χ εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

Γάζα: Εντείνει τις επιχειρήσεις ο ισραηλινός στρατός – 300.000 Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τη Ράφα

Να σημειωθεί ότι περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα στο νότιο τμήμα της Γάζας εν όψει μιας αναμενόμενης χερσαίας επιχείρησης του ισραήλ που εντείνει τις επιχειρήσεις στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας .

Ο στρατός του Ισραήλ ζήτησε από τους κατοίκους και άλλων συνοικιών της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, να απομακρυθούν από εκεί και να μετακινηθούν στη «διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή» στην αλ Μαουάσι, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Χ εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button