Πολιτική

Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν υπάρξει παραβίαση

Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών μίλησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της Βόρειας Μακεδονίας, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πράξει ότι προβλέπεται αν η Συμφωνία των Πρεσπών παραβιαστεί.

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις και το προβάδισμα της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν σχολιάζω δημοσκοπήσεις καθώς δεν προδικάζουν το αποτέλεσμα. Είναι ωστόσο καλές για τη ΝΔ αλλά έχουμε τρεις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές».

Αναφερθείς στο διακύβευμα των επερχόμενων ευωεκλογών, ο υπουργός Υγείας σημείωσε στον ΣΚΑΪ ότι «η κυβερνησιμότητα κρίνεται στις 9 Ιουνίου. Εάν το αποτέλεσμα είναι κάτω από το 30% και την επόμενη ημέρα η αντιπολίτευση θα αρχίσει να αμφισβητεί τον Μητσοτάκη, θα αλλάξει το κλίμα».

«Και λάθη κάνουμε και προβλήματα υπάρχουν αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση» τόνισε παράλληλα.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή αγωνιζόμαστε για να πείσουμε τους συμπολίτες μας, ενώ συμφώνησε ότι η ΝΔ υφίσταται πίεση από ”τα δεξιά”».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού περί χριστιανόμετρου, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Ο κ. Βελόπουλος προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την περίοδο του διχασμού και να βάλει τους πολίτες να πλακώνονται».

«Είναι υπαρκτό μεγάλο πρόβλημα η ακρίβεια»

Για τα προβλήματα της καθημερινότητα των πολιτών και το κατά πόσο θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «η φορολογία επί Μητσοτάκη έχει μειωθεί, ο κόσμος συνέκρινε αυτό το ζήτημα στις εθνικές εκλογές. Αν ο κόσμος περνούσε χειρότερα το 2023 δεν θα ψήφιζε Μητσοτάκη. Ο μέσος μισθός είναι πολύ ανεβασμένος από το 2019. Η ακρίβεια είναι πραγματικό πρόβλημα και η κυβέρνηση κάνει πολλές προσπάθειες για την αντιμετώπισή της. Είναι υπαρκτό μεγάλο πρόβλημα η ακρίβεια. Ας δούμε τη μεγάλη εικόνα, το 2024 θα έχουμε 15% αύξηση του τουριστικού εισοδήματος».

«Η Ελλάδα σήμερα παρουσιάζει εικόνα σταθερότητας με σταθερή κυβέρνηση και θετικά δημοσιεύματα. Είναι ο πρώτος παράγοντας για την ανάπτυξη της οικονομίας η σταθερότητα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Για την επίσκεψη Ράμα

Για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «έκανε τη συγκέντρωση ο Ράμα γιατί εκνευρίστηκε με τον Μητσοτάκη λόγω υποψηφιότητας Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο. Ήθελε να κάνει προβοκάτσια. Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι πολύ καλό καθώς οι υποψήφιοι είναι ικανοί άνθρωποι».

Ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν παραβιαστεί

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε: «δεν υπάρχει αμφιβολία αν ο Μιτσκόσκι γίνει πρωθυπουργός και συνεχίσει έτσι ότι ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με το άρθρο 19 προβλέπεται αυτό αν υπάρξει παραβίαση. Αν η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας καταπατήσει τη Συμφωνία η κυβέρνηση της Ελλάδας θα κάνει ότι προβλέπεται».

«Δεν τέθηκε ο όρος από ΣΥΡΙΖΑ να βγει από το ΝΑΤΟ η Βόρεια Μακεδονία αν παραβιάσει τη Συμφωνία, έκανε το χατίρι των ΗΠΑ. Είναι μια κακή συμφωνία. Η διαδικασία της καταγγελίας της συμφωνίας είναι δύσκολη» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Tέλος, για τον θάνατο του παιδιού από παρβοϊό, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, δεν υπάρχει έξαρση, ο θάνατος του παιδιού είναι μεμονωμένο περιστατικό».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button