Πολιτική

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: «Η Ελλάδα, θετική έκπληξη της Ευρωζώνης»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε δηλώσεις από το βήμα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που διεξάγεται στο Βουκουρέστι.

«Αντιμετωπίσαμε τις προκλήσεις με ενότητα και αλληλεγγύη» ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «καμία παραβίαση των εδαφικών δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου δεν θα γίνει δεκτή από ευρωπαϊκή οικογένεια».

«Δεν φοβόμαστε, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία»

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς το Κρεμλίνο λέγοντας πως «δεν θα μας φοβίσετε, εξακολουθούμε να στηρίζουμε την Ουκρανία».

Επιπλέον, τόνισε: «Στην Ελλάδα πετύχαμε δημοσιονομική σταθερότητα. Καταφέραμε να νικήσουμε τις κενές υποσχέσεις που έγιναν από τους λαϊκιστές».

«Ο Economist μας επέλεξε ως οικονομία της χρονιάς»

«Ο Economist μας επέλεξε ως οικονομία της χρονιάς», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως αυτή η επιλογή είναι «η καλύτερη απόδειξη ότι οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν».

«Η Ελλάδα ήταν η θετική έκπληξη της Ευρωζώνης, πετύχαμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης χωρίς να διαταράξουμε τις δημοσιονομικές ισορροπίες. Αλλά δεν θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε αυτό χωρίς τη σημαντική ευρωπαϊκή υποστήριξη», σημείωσε.

«Το ΕΛΚ είναι η ομάδα που θα πετύχει την ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Συγχαίρω την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη σταθερή της ηγεσία μπροστά σε αδιανόητες προκλήσεις, την πανδημία, τον κτηνώδη πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης και μια ενεργειακή κρίση που απείλησε να αποσταθεροποιήσει τις οικονομίες μας», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά τη χθεσινή επίθεση στην Οδησσό, λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button