Ελλάδα

Ρέντη: Στη φυλακή ο μάνατζερ τράπερ, απόπειρα αυτοκτονίας από τον 31χρονο και οι καταζητούμενοι

Σε μαραθώνιο εξελίχθηκε η διαδικασία της απολογίας από το πρωί του Σαββάτου στην Ευελπίδων για τους 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Έξι προφυλακίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας είναι ο 31χρονος που φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν, ο οποίος είναι γνωστός στις αρχές ως «Κοκός». Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ.

Μετά την απολογία του ο μάνατζερ που φέρεται να είναι μεταξύ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας, οδηγήθηκε στη φυλακή. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται, όμως, Ανακριτής και Εισαγγελέας δεν άλλαξαν γνώμη.

Σημειώνεται πως σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ, υπήρξε και έκτη προφυλάκιση. Πρόκειται για 33χρονο, κάτοικο Γερμανίας κατηγορούμενο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία στη δολοφονία. Η διαδικασία συνεχίστηκε μέχρι και αργά το βράδυ για τους υπόλοιπους, ενώ την Κυριακή απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι.

Ο «Κοκός» προσπάθησε να αυτοκτονήσει στη ΓΑΔΑ

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο ένας εκ των κρατουμένων χούλιγκαν προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας μία τηλεκάρτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον 31χρονο με το προσωνύμιο «Κοκός», ο οποίος όταν έμαθε ότι θα προφυλακιστεί υπέστη κρίση πανικού και άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια με την τηλεκάρτα που είχε στην κατοχή του.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αντιλήφθηκαν μέσα από κάμερες τι συνέβαινε και επενέβησαν. Άμεσα στήθηκε μία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά του 31χρονου στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο ρόλος του 31χρονου στην επίθεση

Ο 31χρονος φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν. Σύμφωνα με τον πληροφορίες, προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «67Β», αναφερόμενος στον 31χρονο, περιέγραψε περιστατικό κατά το οποίο «χρησιμοποίησε φωτοβολίδα στυλό, η οποία πέτυχε κατά λάθος έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού που συνόδευε δύο – τρία παιδάκια. Όταν ο φίλαθλος αυτός αντέδρασε ο… πήγε και τον χτύπησε».

Ο 31χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές αφού φέρεται να έχει εμπλοκή σε ρατσιστικές επιθέσεις, ενώ φέρεται να έχει επιδείξει και επιθετική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια αγώνων. Αύριο απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι.

Διαπραγματεύσεις με τρεις καταζητούμενους

Την ίδια ώρα, τρία άτομα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης οπαδών που διαφεύγουν τη σύλληψη, σύμφωνα πληροφορίες του ΣΚΑΪ, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις διωκτικές και ανακριτικές αρχές, ώστε να παραδοθούν.

Οι επαφές γίνονται μέσω συνηγόρων, ενώ εκτιμάται ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα παρουσιαστούν στον ανακριτή οικειοθελώς. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, η εγκληματική οργάνωση έχει 9 ηγετικά μέλη εκ των οποίων μέχρι στιγμής διαφεύγουν τη σύλληψη οι εν λόγω τρεις.

  • Ο πρώτος είναι ένας 41χρονος από τον Κορυδαλλό, ο οποίος όπως όλα τα μέλη, φέρει διαπίστευση για τους αγωνιστικούς χώρους και έχει έμμισθη σχέση με τον δήμο Κορυδαλλού.
  • Ο δεύτερος είναι 31 ετών με το κωδικό, όνομα «Σάρκ» ο οποίος φέρεται να ήταν στα επεισόδια στου Ρέντη και η αστυνομία του αποδίδει το ρόλο του φυσικού αυτουργού.
  • Ο τρίτος είναι 36 ετών από τη Ρουμανία.

Αυτό που ερευνάται από την αστυνομία είναι το πώς οι τρεις κατόρθωσαν να διαφύγουν.

Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα και για το λόγο αυτό πιθανολογείται ότι σύντομα θα παραδοθούν ή ακόμα ότι εμπίπτουν στην κατηγορία των ανθρώπων που διαπραγματεύονται.

Ελεύθερος ο ανήλικος αδερφός του 18χρονου

Όπως έγινε γνωστό ελεύθεροι αφέθηκαν 20 από τους κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών και ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου 18χρονου, ο οποίος θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε να παρακολουθεί αγώνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ανήλικος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι πρώτη φορά έπιασε στα χέρια του ναυτική φωτοβολίδα και όταν κατάλαβε πόσο επικίνδυνη είναι την έριξε κάτω.

Ο 16χρονος μεταξύ άλλων φέρεται να είπε: «Ξαφνικά μετά από το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Στην προσπάθειά μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου που βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από εμένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα.

Πρώτη φορά στην ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα. Δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο, φοβήθηκα. Αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button