Πολιτική

Πιερρακάκης: Στοίχημα η χρήση της τεχνολογίας προς όφελος της Παιδείας

Στη Φλωρεντία και το Εuropean University Institute βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ιταλία.

Όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, συζήτησε με καθηγητές και φοιτητές της σχολής Διακρατικής Διακυβέρνησης (School of Transnational Governance) για την εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης και της ψηφιοποίησης. “Η χρήση της τεχνολογίας προς όφελος της Παιδείας αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα που μπορούμε να κερδίσουμε, με στόχο τη διευκόλυνση διδασκόντων και μαθητών”, τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Σημειώνεται, ότι το Εuropean University Institute, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, συστάθηκε το 1972 από τα έξι ιδρυτικά κράτη-μέλη των τότε Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, κάτι που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς σήμερα, 9 Μαϊου είναι η Ημέρα της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού χθες, Τετάρτη, επισκέφθηκε το Βατικανό, όπου έγινε δεκτός από τον Παπά Φραγκίσκο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button