Κόσμος

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Στο δικαστήριο ξανά για σεξουαλικές επιθέσεις

Εκ νέου θα δικαστεί στη Νέα Υόρκη, ο  Χάρβεϊ Γουάινστιν , μια εβδομάδα αφότου το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας απέρριψε την καταδίκη του για βιασμό το 2020, όπως την Τετάρτη (01/05) το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν. 

Ο γνωστός παραγωγός έδωσε το «παρών» στην προκαταρκτική ακρόαση στο Μανχάταν, που περιλαμβάνει συζήτηση αποδεικτικών στοιχείων, προγραμματισμό και άλλα θέματα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, σύμφωνα με το Reuters , είπε μέσω του προσωπικού του γραφείου, ότι η ομάδα του ήταν αποφασισμένη να ξαναδικάσει την υπόθεση εναντίον του Γουάινστιν.

Αντιδράσεις στο Χόλιγουντ

Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την Πέμπτη (25/04) μία από τις καταδίκες του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό και σεξουαλική βία, ζητώντας να διεξαχθεί νέα δίκη για τα πρώην παράγωγα του Χολιγούντ, μια απόφαση που προκάλεσε αγανάκτηση στο κίνημα #MeToo.

Η καταδίκη του 2020 στη Νέα Υόρκη του Γουάιν σε 23 χρόνια κάθε μέρα για βιασμό και σεξουαλική επίθεση προκάλεσε νίκη για το κίνημα αυτό.

Το 2023 ο ίδιος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη στο Λος Άντζελες για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις, σε ξεχωριστή υπόθεση.

Το κίνημα #MeToo κατά της βίας εναντίον των γυναικών ξεκίνησε το 2017 μετά τις αποκαλύψεις για τις πράξεις του Γουάινστιν, η επιρροή του οποίου στο Χολίγουντ ήταν τεράστια.

Σύμφωνα με το Εφετείο, το δικαστήριο έσφαλε όταν δέχθηκε να ακούσει τις μαρτυρίες άλλων γυναικών πέραν των εναγουσών για τη βία που είχαν υποστεί από τον κατηγορούμενο.

Οι μαρτυρίες αυτές παρουσίασαν «μια ιδιαίτερα κακή εικόνα» του Γουάινστιν, εκτίμησε το Εφετείο, κρίνοντας ότι ο μόνος τρόπος να διορθωθούν αυτά τα «σκανδαλώδη λάθη είναι μια νέα δίκη».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button