Ελλάδα

Χίος: Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια, κατέρρευσε τοίχος παλιάς κατοικίας

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι της Χίου, μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις, που σημειώθηκαν τη Δευτέρα (12/2) και προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές του νησιού. 

Ωστόσο, δεν τα φαινόμενα δεν επηρέασαν μόνο τους δρόμους της πόλης, αλλά και υπόγειες και ισόγειες κατοικίες και διαμερίσματα, ειδικά στην περιοχή τη Αγίας Ερμιόνης.

Σε πολλές περιπτώσεις η Πολιτική Προστασία του Δήμου Χίου μοίρασε τσουβάλια με άμμο, προκειμένου να ανακοπεί η ορμή του νερού.

Ζημιές σημειώθηκαν και σε παλιά σπίτια, που είχαν πληγεί στο παρελθόν και από σεισμούς, με αποτέλεσμα σε μια περίπτωση να καταρρεύσει ο τοίχος κατοικίας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων

Η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων χρειάστηκε σε 29 περιπτώσεις στις περιοχές: Αγία Ερμιόνη, Μέγα Λιμνιώνα, Θυμιανά και στον Κάμπο, όπου έσπευσαν για άντληση υδάτων μετά από έκκληση κατοίκων.

Οι προσπάθειες άντλησης αναμένεται να συνεχιστούν και την Τετάρτη (14/2), ενώ οι πληγέντες κάτοικοι καλούνται από την Πολιτική Προστασία του Δήμου να δηλώσουν με έγγραφη αίτησή τους τα προβλήματα που έχουν προκληθεί.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button