Οικονομία

Μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι: Όλα όσα διστάζετε να ρωτήσετε

Πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται να επωφεληθούν της καλοκαιρινής τους άδειας για να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών, έχουν όμως απορίες που σχετίζονται με αυτήν την εποχή του χρόνου. Γι’ αυτό ρωτήσαμε τους πλέον ειδικούς και εδώ θα δείτε τις απαντήσεις τους.

Εάν σας απασχολούν η αραίωση και η έντονη τριχόπτωση και έχετε καταλήξει ότι η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η λύση που σας ταιριάζει, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε απορίες που δεν σχετίζονται μόνο με την τεχνική και το expertise της ομάδας που θα σας αναλάβει αλλά και με θέματα καθημερινότητας.

Η περιστασιακή «παύση» στις επαγγελματικές υποχρεώσεις, η μεγαλύτερη ευελιξία με τις ημέρες αδείας και η πιο χαλαρή διάθεση δημιουργούν το καλοκαίρι συνθήκες για να καταλήξει κάποιος να προχωρήσει σε μεταμόσχευση μαλλιών. Στο συμβουλευτικό ραντεβού που προηγείται, ο υποψήφιος για μεταμόσχευση μπορεί να λύσει όλες του τις απορίες σχετικά με την τεχνική – συχνά όμως έχει ερωτήσεις που σχετίζονται με αυτήν την εποχή του χρόνου, τις οποίες μπορεί να διστάζει να θέσει στον γιατρό.

Απαντήσεις στις πιο συχνές απορίες για τη μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι

«Κάθε εποχή είναι καλή για να κερδίσετε πίσω την αυτοπεποίθησή σας και να κάνετε μία επένδυση στον εαυτό σας, την ψυχολογία σας, τις διαπροσωπικές και επαγγελματικές σας σχέσεις. Για να μιλήσουμε όμως πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει λιγότερο ή περισσότερο κατάλληλη εποχή για τη μεταμόσχευση μαλλιών – όλες οι εποχές ενδείκνυνται και το αποτέλεσμα της διαδικασίας δεν σχετίζεται με την εποχή του χρόνου. Επιπλέον, ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης, εφόσον τηρούνται οι μετεπεμβατικές οδηγίες, όπως για παράδειγμα η χρήση καπέλου. Έτσι εάν αυτή η εποχή ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, μπορείτε να προχωρήσετε χωρίς δισταγμό», απαντά ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πλαστικός Χειρουργός και Επιστημονικός Διευθυντής της Advanced Hair Clinics.

Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πλαστικός Χειρουργός και Επιστημονικός Διευθυντής της Advanced Hair Clinics

«Θα μπορώ να πάω διακοπές αν έχω κάνει μεταμόσχευση μαλλιών;»

Το καλοκαίρι είναι μία περίοδος που επιλέγουν πολλοί για να προχωρήσουν στη μεταμόσχευση μαλλιών, συνδυάζοντας τη με τις ημέρες άδειας. Κι αν εύλογα αναρωτιέστε αν είναι εφικτό μετά τη μεταμόσχευση να ξεκινήσετε τις διακοπές σας, η απάντηση είναι θετική!

Σκεφτείτε, μάλιστα, ότι είναι πολλοί οι υποψήφιοι για μεταμόσχευση μαλλιών που έρχονται στις κλινικές μας από χώρες του εξωτερικού και συνδυάζουν τη συνεδρία της μεταμόσχευσης με τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Επιπλέον, το κολύμπι στη θάλασσα ενδείκνυται, καθώς το ιώδιο που περιέχει το θαλασσινό νερό επιταχύνει την επούλωση.

Η ιατρική ομάδα που θα σας αναλάβει θα σας συμβουλεύσει, ανάλογα με το πρόγραμμά σας, πότε είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για τις διακοπές σας, πριν ή μετά τη μεταμόσχευση.

«Υπάρχουν περιορισμοί μετά από τη μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι;»

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι σημαντικό να υιοθετήσετε τις συμβουλές της ιατρικής ομάδας:

  • Η προστασία του τριχωτού από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία είναι σημαντική κατά τις πρώτες ημέρες, γι’ αυτό και συστήνεται η χρήση του καπέλου και η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο κατά τις ώρες αιχμής
  • Το κολύμπι στη θάλασσα επιτρέπεται μετά από περίπου πέντε ημέρες από τη συνεδρία σας
  • Αναφορικά με τη διατροφή σας, μπορείτε να καταναλώσετε οτιδήποτε επιθυμείτε τόσο πριν, όσο και μετά τη μεταμόσχευση

«Το καλοκαίρι ιδρώνει πολύ το κεφάλι μου. Επηρεάζει αυτό τη διαδικασία ή την επούλωση μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών;»

Όχι, πρόκειται για μία κατάσταση απόλυτα ελεγχόμενη κατά τη διαδικασία της μεταμόσχευσης που δεν αποτελεί αντένδειξη ούτε θα επηρεάσει με κάποιον τρόπο το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και μπορείτε να επιστρέψετε στις αθλητικές σας δραστηριότητες μία εβδομάδα μετά τη μεταμόσχευση.

«Με ενδιαφέρει η διακριτικότητα και γι’ αυτό σκέφτομαι να κάνω ακούρευτη συνεδρία FUE. Όταν είναι τα μαλλιά μου βρεγμένα από τη θάλασσα θα φαίνεται ότι έχω κάνει μεταμόσχευση;»

Η ακούρευτη συνεδρία μπορεί να γίνει είτε με trimming της δότριας περιοχής είτε χωρίς να μειωθεί καθόλου το μήκος των μαλλιών (Long Hair FUE) στη δότρια ή τη λήπτρια χώρα. Και στις δύο περιπτώσεις, η τεχνική που εφαρμόζεται επιτρέπει την απόλυτη διακριτικότητα. Πρακτικά, λοιπόν, ακόμη και λίγες ημέρες μετά τη μεταμόσχευση, δεν θα μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι έχετε υποβληθεί σε αυτήν τη διαδικασία είτε τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα, είτε στεγνά.

Σε κάθε περίπτωση, η ένδειξη για την επιλογή αυτήν, τίθεται μόνο από τους ειδικούς, ανάλογα με την έκταση της αραίωσης, το είδος της συνεδρίας (π.χ. μονοήμερη ή διήμερη) και τις προσδοκίες σας.

«Εάν κάνω μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι, οι κλινικές θα είναι σε λειτουργία; Θα μπορώ να απευθυνθώ στην ιατρική ομάδα για τυχόν απορίες ή για να κάνω επανεξέταση;»

Η μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται από ιατρούς οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στο λειτούργημά τους. Έτσι, οι σωστά οργανωμένες κλινικές λειτουργούν όλον τον χρόνο, με εξαίρεση τις επίσημες αργίες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε κανονικά την επανεξέτασή σας οποιονδήποτε μήνα του χρόνου και υπάρχει πάντα ιατρικό προσωπικό, το οποίο μπορεί να απαντήσει στις απορίες σας και να σας βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστείτε.

Πριν επιλέξετε τη σωστή κλινική για τη μεταμόσχευση των μαλλιών σας, πέρα από όλες τις άλλες προδιαγραφές που πρέπει να πληροί, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει συνεχής παρακολούθηση και η δυνατότητα επικοινωνίας με την ιατρική ομάδα όλο το 24ωρο για οτιδήποτε κι αν χρειαστείτε είτε τηλεφωνικά, είτε online, είτε από κοντά.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.advancedhairclinics.gr/

https://www.tiktok.com/@advancedhairclinics?lang=elGR

https://www.instagram.com/advanced_hair_clinics/

https://www.facebook.com/AdvancedHairClinics

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button