Κόσμος

Με ισόβια απαγόρευση εισόδου σε κέντρο πάντα τιμωρήθηκαν τουρίστες

Την ισόβια απαγόρευση εισόδου σε δώδεκα τουρίστες αποφάσισαν οι υπεύθυνιθ της Ερευνητικής Βάσης Εκτροφής Γιγαντιαίων Πάντα στο Τσενγκντού της Κίνας, ισχυριζόμενοι ότι οι επισκέπτες επέδειξαν κακή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα.

Η απαγόρευση αφορά σε άτομα ηλικίας μεταξύ 26 και 61 ετών. Πρόκειται για άτομα, που όπως υποστηρίζει η Ερευνητική Βάση Εκτροφής Γιγαντιαίων Πάντα, «πιάστηκαν την ώρα που πετούσαν βλαστάρια μπαμπού, ξυλάκια από γλειφιτζούρια, τσιγάρα, αυγά, ψωμί και έφτυναν στον υπαίθριο χώρο όπου έπαιζαν τα πάντα».

Η Ερευνητική Βάση δεν έχει δώσει περαιτέρω στοιχεία για τους επισκέπτες που τιμωρήθηκαν εξηγώντας απλά ότι οι παραβιάσεις καταγράφηκαν μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Η Βάση, που αποτελεί ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο είναι σαφής στις οδηγίες προς τους επισκέπτες. «Παρακαλούμε να προσέχετε τη δική σας ασφάλεια και την ασφάλεια των ζώων», αναφέρει ο ιστότοπος της Βάσης. «Να είστε ήσυχοι και να κρατιέστε μακριά από τα ζώα. Απαγορεύονται τα σκουπίδια, το φτύσιμο, η ρίψη τροφής στο πεδίο δραστηριότητας των ζώων και άλλες συμπεριφορές που απειλούν την ασφάλεια των ζώων», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, δηλώνεται ξεκάθαρα ότι η τυχόν παραβίαση των οδηγιών μπορεί να οδηγήσει «σε τιμωρία των παραβατών με διαφορετικούς βαθμούς κυρώσεων, όπως επίπληξη και εκπαίδευση, απαγόρευση εισόδου στο πάρκο για ένα έτος, απαγόρευση εισόδου στο πάρκο για πέντε χρόνια ή απαγόρευση εισόδου στο πάρκο ισόβια, και ούτω καθεξής».

Η Ερευνητική Βάση Chengdu της Εκτροφής Γιγαντιαίων Πάντα άνοιξε το 1987 στην επαρχία Σιτσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα. Ο ιστότοπός του αναφέρει ότι ο στόχος του κέντρου είναι «να είναι μια παγκοσμίου φήμης ερευνητική εγκατάσταση, κέντρο εκπαίδευσης για τη διατήρηση και διεθνής προορισμός εκπαιδευτικού τουρισμού».

Η βάση έχει σχεδιαστεί για να αναδημιουργήσει τον φυσικό βιότοπο των γιγάντων πάντα της Κίνας.

Τα ακραία μέτρα που λαμβάνουν οι επιστήμονες για να δημιουργήσουν αυτό το περιβάλλον μπορεί να περιλαμβάνουν το ντύσιμο με κοστούμια panda ψεκασμένα με ούρα panda προκειμένου οι επισκέπτες να «αναμειχθούν» με τα ζώα και να μην διαταράξουν τη διαβίωσή τους.

Το 2018, το Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής αναβάθμισε τα γιγάντια πάντα από «απειλούμενα» σε «ευάλωτα». Υπολογίζεται ότι σήμερα ζουν 1.800 πάντα στην άγρια ​​φύση.

Με πληροφορίες από: China’s famed panda breeding center bans 12 tourists for life over bad behavior

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button