Πολιτική

Μητσοτάκης: «Λέμε όχι σε όσους θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ»

«Οι πολίτες μας ζητούν μεγαλύτερη ταχύτητα και χειροπιαστά αποτελέσματα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν καταγράφει το στόχο που είχαμε θέσει, καταγράφει όμως την υπεροχή της παράταξης μας να ερμηνεύσουμε σωστά τη στάση των ψηφοφόρων που επέλεξαν άλλες λύσεις ή απείχαν», συνέχισε.

«Παρά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, η Ελλάδα παρουσιάζει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη και μειώνει διαρκώς το χρέος. Παράλληλα την τελευταία τετραετία είχαμε βελτίωση στην ποιότητα διακυβέρνησης», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε διπλό στόχο. Οι νέοι ευρωβουλευτές μας πρέπει να ενδυναμώσουν την εθνική φωνή στης Βρυξέλλες. Από την άλλη, η κυβέρνηση και κοινοβουελυτική ομάδα με χειροπιαστά αποτελέσματα να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών».

Έχουμε χρέος να χαράξουμε καθαρό ορίζοντα, είπε στη συνέχεια και χαρακτήρισε ψευτο-δίλημμα τη δήθεν στροφή προς «αριστερά» ή προς «δεξιά». «Ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά», υπογράμμισε.

«Δεν αρνηθήκαμε ποτέ τις «ρίζες» μας – αν, όμως, το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται, τότε οι ρίζες ξεραίνονται. Ενώ όταν τα κλαδιά του μεγαλώνουν, τότε δικαιώνουν και εκείνες τον ρόλο τους».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button