Κόσμος

Ο Πούτιν «καρατόμησε» τον Σοϊγκού – Ποιος είναι ο νέος υπουργός Άμυνας της Ρωσίας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε τον Αντρέι Μπελούσοφ, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, για νέο υπουργό Άμυνας στη θέση του Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, στο πόστο του αυτό από το 2012, αποπέμφθηκε σήμερα το βράδυ από τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε έναν αιφνιδιαστικό ανασχηματισμό, λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του Ρώσου προέδρου στην πέμπτη θητεία στο Κρεμλίνο και μετά από δύο και πλέον χρόνια από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Σοϊγκού θα αντικατασταθεί από τον Αντρέι Μπελούσοφ και θα γίνει γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας, θέση που κατείχε μέχρι τώρα ο Νικολάι Πατρούσεφ, ο οποίος αποπέμφηκε από το πόστο του, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο.

«Ο Σεργκέι Σόιγκου απαλλάχθηκε από τη θέση του Υπουργού Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας με προεδρικό διάταγμα και διορίστηκε επίσης με διάταγμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Νικολάι Πατρούσεφ, ο προηγούμενος γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας, απαλλάχθηκε από τη θέση του και «λόγω μετάθεσης σε άλλο πόστο», είπε ο Πεσκόφ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button