Πολιτική

Απάντηση Ράμα για Μπελέρη: «Αυτή είναι ιστορία της ελληνικής πολιτικής, δεν έχει να κάνει με εμάς»

Απάντηση έδωσε ο Έντι Ράμα, μετά τη σημερινή του ομιλία στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου αναφορικά με τα όσα ισχυρίστηκε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, σχετικά με την ημερομηνία που επέλεξε ο Αλβανός πρωθυπουργός να επισκεφθεί την Αθήνα (12/05) για την προεκλογική του φιέστα, η οποία συνέπεσε με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη. 

Είναι ένα ζήτημα καθαρά της Ελλάδας και όχι της Αλβανίας, ανέφερε ο Έντι Ράμα στο Star, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει ζήτημα, δεν υπάρχει ιστορία για εμάς. Αυτή είναι ιστορία της ελληνικής πολιτικής. Δεν είναι δική μας ιστορία και δεν έχει να κάνει σε τίποτα με εμάς».

Για τις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας

Παράλληλα, όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ελπίζω πάρα πολύ ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι που ταιριάζει με την φανταστική σχέση των καθημερινών ανθρώπων Ελλάδας και Αλβανίας. Οι σχέσεις αξίζει να είναι καλύτερες και πρέπει να τους δώσουμε πολύ διαφορετικές πολιτικές».

Ράμα: «Δεν ήρθα για να προκαλέσω»

Σημειώνεται πως ο Αλβανός πρωθυπουργός προχώρησε σε διαβεβαιώσεις ότι δεν ήρθε για να «προκαλέσει», αλλά «για να συναντήσει τον λαό του» κατά την έναρξη της ομιλίας του στο κλειστό Γαλατσίου.

Νωρίτερα ο φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης σε μήνυμά του χαρακτήρισε την επίσκεψη Ράμα «πρόκληση κατά της Ελλάδας».

Έντονη αντίδραση Μπελέρη για την επίσκεψη Ράμα

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας συνέδεσε τα γεγονότα, υποστηρίζοντας ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός έκανε αυτήν την επιλογή επίτηδες, για να προκαλέσει.

«H επιλογή της σημερινής ημέρας για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα δεν είναι τυχαία», δήλωσε ο Φρέντι Μπελέρης από τις Φυλακές Φιέρι.

Στο μήνυμά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, επισήμανε ότι σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη σύλληψή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ράμα επέλεξε αυτήν την ημέρα, επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά του.

«Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς», κατέληξε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button