Οικονομία

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου με φόντο τις γεωπολιτικές εξελίξεις

Στην χαμηλότερη τιμή του από τα μέσα Μαρτίου υποχώρησε το πετρέλαιο, με φόντο τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τα αυξημένα αμερικανικά αποθέματα αργού.

Το πετρέλαιο βρίσκεται σε πτωτική πορεία από τις αρχές Απριλίου, καταγράφοντας απώλειες τις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, με τους δείκτες να υποδηλώνουν ασθενέστερες προοπτικές, σύμφωνα με το bloomberg.

Το ισχυρότερο δολάριο αποτελεί πρόσθετο λόγο εξασθένισης των τιμών, καθώς το πετρέλαιο γίνεται ακριβότερο για όσους χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα. Το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει κέρδη για τρίτη ημέρα.

Σε αυτό το κλίμα, η τιμή του μπρεντ διαμορφώθηκε στα 82,25 δολάρια το βαρέλι το πρωί της Τετάρτης 8/5, σημειώνοντας απώλειες 0,9% σε σχέση με χθες, όταν είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Μαρτίου.

Τα αποθέματα αργού στο Cushing αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, με βάση εκτιμήσεις του κλάδου.

Τον Ιούνιο η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+

Σύμφωνα με τον επενδυτικό στρατηγικό αναλυτή της Standard Chartered, Han Zhong Liang, υπάρχει «στήριξη που προέρχεται από τους συνεχιζόμενους κινδύνους από την πλευρά της προσφοράς», ο οποίος αναφέρθηκε σε παράγοντες όπως η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ τον Ιούνιο και οι ανανεωμένοι περιορισμοί για το ιρανικό και το πετρέλαιο της Βενεζουέλας.

«Πιστεύουμε ότι οι αγορές υποτιμούν αυτούς τους κινδύνους βραχυπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Ο ΟΠΕΚ θα συνεδριάσει τον επόμενο μήνα για να αξιολογήσει την πολιτική προσφοράς του μετά τις περικοπές στην παραγωγή κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους για τη στήριξη των τιμών. Οι περισσότεροι traders αναμένουν ότι οι περιορισμοί θα παραταθούν, ενδεχομένως μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button